fbpx

Bestuurder negeert rode seinen in Oisterwijk

Een bestuurder van een oude Mercedes heeft afgelopen week de rode seinen van een spoorwegovergang genegeerd en dit is hem duur komen te staan. Volgens ooggetuige reed hij langs de stilstaande auto’s en onder de slagbomen door, waardoor hij op het spoor terecht kwam. Een aanstormende trein kon hem vervolgens niet meer ontwijken, waardoor het tot een ongeluk kwam. Wonder boven wonder kwam de man er zonder kleerscheuren vanaf en is zelfs de auto met enkele deuken vanaf gekomen.

Regelmatig ongelukken op de spoorwegovergang bij Oisterwijk

Bestuurder dacht aan werkzaamheden

De bestuurder van de auto verklaarde later dat hij dacht dat er werd gewerkt aan de weg, waardoor hij langs de auto’s reed. Toen hij de spoorwegovergang over was voelde hij een harde klap aan de achterkant van de auto, waarna hij direct op zijn rem drukte. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de man geluk gehad en kwam de trein me lage snelheid aangereden, omdat hij net was vertrokken van station Oisterwijk. Aangezien het om een 80-jarige bestuurder ging heeft de politie het rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) om te onderzoeken of de man nog wel vaardig genoeg is om een voertuig te besturen.

Spoorwegovergang staat al langer ter discussie

De overgang staat al langer ter discussie, omdat er al eerder ongelukken hebben plaatsgevonden.Voor de veiligheid van de inwoners zouden verschillende ambtenaren en de NS de overgang willen sluiten, maar inwoners houden hem graag open voor de bereikbaarheid van het centrum.

{mymaplocation id=336 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl