Categorieën: NS trein nieuws

Belgische trein slaat op hol

Gisteravond is minimaal 1 persoon om het leven gekomen na een bizar ongeluk. Een trein in de buurt van de Belgische plaats Morlanwelz zou op hol zijn geslagen, nadat deze moest worden weggesleept. De trein is door een nog onbekende reden losgekoppeld, waarna deze ongecontroleerd over het spoor reed. De medewerkers van Infrabel die op dat moment op het spoor aan het werk waren werden aangereden door de trein en werden zwaargewond afgevoerd. Naar een derde medewerker wordt nog gezocht.

Treinongeluk in Belgie

De trein reed 14 kilometer ongecontroleerd over het spoor en is vervolgens op een trein met 84 passagiers gebotst. Hierbij is vermoedelijk één 21-jarige reizigers om het leven gekomen, kwamen 24 passagiers er met lichte verwondingen vanaf en bleven 57 reizigers ongedeerd.

Oorzaak van treinongeluk België

Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. De werknemers van Infrabrel waren bezig met auto die eerder op de dag was verongelukt op het traject. De politie en spoorbeheerder doen onderzoek naar de toedracht.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden