Bankpas als vervoersbewijs in trein

Het papieren treinkaartje is nog maar net verdwenen, maar de NS wilt het volgende betaalsysteem alweer gaan invoeren. Voornamelijk door de grote hoeveelheid klachten van incidentele reizigers wilt de NS het proces voor de invoering van bankpassen als vervoersbewijs versnellen. Zo start de NS binnenkort een proef met passen van ABN-Ambro, waarmee reizigers hun reis zouden kunnen betalen. Op deze manier zou een persoonlijke- of anonieme OV-chipkaart bijna overbodig worden en is het voor incidentele reizigers makkelijker om met de trein te reizen.

Sinds het einde van het papieren treinkaartje zijn er al 619 klachten binnengekomen bij de klantenservice van de NS. De klachten zouden voornamelijk betrekking hebben op de borg van 10/20 euro en de aanschaf van de OV-chipkaart, terwijl de betreffende reizigers bijna geen gebruik maken van de chipkaart.

De NS gaat het laden van samenreiskorting vereenvoudigen.

Meer verbeteringen aan het OV-chipkaart systeem

Naast het toevoegen van de bankpas als vervoersbewijs zal de NS zich de komende tijd bezighouden met het vereenvoudigen van een aantal zaken. Zo zijn er op de stations veel klachten over de vindbaarheid van OV-paaltjes en is het vaak onduidelijk hoe reizigers gebruik kunnen maken van samenreiskorting met een OV-chipkaart. Daarom gaat de NS de komende tijd werken aan het verbeteren van de vindbaarheid van de paaltjes en wordt het makkelijker gemaakt om producten als samenreiskorting op de OV-chipkaart te laden.

bankpasov-chipkaarttreintreinkaartjevervoersbewijs