Categorieën: NS trein nieuws

Baby op Amersfoort Centraal op spoor beland

Afgelopen week is een baby op station Amersfoort Centraal op het spoor beland, nadat een trein wegreed en een kinderwagen meesleurde. In de eerste instantie was niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de NS heeft camerabeelden kunnen terugkijken. Hierop is te zien dat de kinderwagen tegen de trein aanstond en werd meegetrokken toen de trein wegreed. Doordat de trein sneller reed dan de kinderwagen begon deze te wiebelen en werd de baby eruit geslingerd. De baby belande vervolgens op het spoor, waarna een ooggetuige direct ingreep en de baby van het spoor haalde.

Omstanders vielen flauw of klapten.

Omstanders met verschillende emoties

De emoties van omstanders waren verschillend. Een vrouw viel flauw bij het zien van het ongeluk, terwijl andere aan het klappen waren voor de redder van de baby. In de eerste instantie was het onduidelijk hoe de kinderwagen uit zichzelf begon te rijden, maar de camerabeelden van de NS brachten hier meer duidelijkheid over.

Er werd naderhand veel geklaagd over de trage reactie van NS medewerkers en dat er weinig hulp werd geboden voor getraumatiseerde reizigers, maar een woordvoerder van de NS ontkend dit. Medewerkers van de NS waren snel ter plaatse en zijn nog enige tijd gebleven voor getraumatiseerde reizigers. Uiteraard lag de prioriteit in de eerste instantie bij de moeder en de baby die overigens niets heeft overgehouden aan het ongeluk. Later hebben de medewerkers zich gericht tot omstanders.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden