Baby op Amersfoort Centraal op spoor beland

Afgelopen week is een baby op station Amersfoort Centraal op het spoor beland, nadat een trein wegreed en een kinderwagen meesleurde. In de eerste instantie was niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de NS heeft camerabeelden kunnen terugkijken. Hierop is te zien dat de kinderwagen tegen de trein aanstond en werd meegetrokken toen de trein wegreed. Doordat de trein sneller reed dan de kinderwagen begon deze te wiebelen en werd de baby eruit geslingerd. De baby belande vervolgens op het spoor, waarna een ooggetuige direct ingreep en de baby van het spoor haalde.

Omstanders vielen flauw of klapten.

Omstanders met verschillende emoties

De emoties van omstanders waren verschillend. Een vrouw viel flauw bij het zien van het ongeluk, terwijl andere aan het klappen waren voor de redder van de baby. In de eerste instantie was het onduidelijk hoe de kinderwagen uit zichzelf begon te rijden, maar de camerabeelden van de NS brachten hier meer duidelijkheid over.

Er werd naderhand veel geklaagd over de trage reactie van NS medewerkers en dat er weinig hulp werd geboden voor getraumatiseerde reizigers, maar een woordvoerder van de NS ontkend dit. Medewerkers van de NS waren snel ter plaatse en zijn nog enige tijd gebleven voor getraumatiseerde reizigers. Uiteraard lag de prioriteit in de eerste instantie bij de moeder en de baby die overigens niets heeft overgehouden aan het ongeluk. Later hebben de medewerkers zich gericht tot omstanders.

amersfoortbabyreizigersspoor