Alle OV-poortjes binnen 2 jaar dicht

Vanaf 9 juli 2014 is het niet meer mogelijk om met de papieren treinkaartjes te reizen, maar wel kunt u bij de automaten een papieren OV-chipkaart kopen. De papieren OV-chipkaart is bedoeld voor toeristen en incidentele reizigers en heeft een meerprijs van € 1,-. Het is op de lange duur dus verstandig om een persoonlijke/anonieme OV-chipkaart aan te schaffen, omdat dit financieel aantrekkelijker is. De eerste 26 poortjes gaan in 2014 dicht, waarna in 2015 27 poortjes zullen worden gesloten en in 2016 nogmaals 27. In totaal zullen er dus op 82 stations OV-poortjes worden gesloten, omdat 90% van de treinreizigers via deze 82 stations reist. Op de overige 318 stations zullen alleen in- en uitcheck paaltjes komen.

In 2014 zullen de eerste OV-poortjes worden gesloten op treinstations in Nederland

Fasering voor acceptatie van treinreizigers

De NS is al ruim 2 jaar bezig met het invoeren van de OV-chipkaart, zodat reizigers aan het nieuwe vervoersbewijs kunnen wennen. Hiervoor is eerst de OV-chipkaart geïntroduceerd, maar was het wel mogelijk om het papieren treinkaartje te kopen. Vervolgens moesten alle zakelijke gebruikers overstappen en werden later alle reizigers verplicht om gebruik te maken van de OV-chipkaart.

De tweede fase is het sluiten van de OV-poortjes, waardoor het spoor veiliger moet worden en het aantal zwartrijders moet verminderen. Deze fase duurt nog eens 2 jaar, zodat alle reizigers zijn gewend aan de OV-poortjes en het systeem voldoende draagvlak krijgt.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!