Ajax met internationale trein naar Lille

Eind november speelt Ajax voor de Champions League tegen het Franse Lille. Kort na de loting heeft voetbalclub Ajax contact opgenomen met NS om te kijken naar mogelijkheden voor de trein naar Lille. Met een afstand van slechts 300 kilometer zou het moet kunnen. Het lijkt directeur Edwin van der Sar en trainer Erik ten Hag een minder vermoeiende en comfortabele manier van reizen.

Ajax met trein naar Lille

De reistijd van Amsterdam naar Lille is 02:40 en zal mogelijk worden verzorgd door Eurostar. Of er fans meereizen met de spelers is nog niet bekend gemaakt. Wel geeft van der Sar complimenten aan NS en Eurostar dat zij dit zo snel hebben mogelijk gemaakt.

Ajax  speelt verder nog tegen Chelsea in Londen, waarvoor niet wordt gekozen voor de trein.

Internationale trein duurzaam alternatief

De internationale trein is een duurzaam alternatief tegenover het vliegverkeer. Ook Ajax staat achter deze positieve bijkomstigheid, maar prestatie staat voor de club voorop.

NS wilt op afstanden tot 700 kilometer een duurzaam alternatief zijn. Hiervoor willen zij zich inzetten om vaker te rijden met kortere reistijden, directe verbindingen en concurrerende tarieven.

Trein Ajaxtrein AmsterdamTrein EurostarTrein Frankrijktrein lille