Agent in Madrid voor trein gegooid

Afgelopen week heeft zich een tragisch ongeval afgespeeld op het perron in de Spaanse hoofdstad Madrid. Een medewerkers van de spoorwegpolitie hield een identiteitscontrole bij één van de reizigers, omdat hij ervan werd verdacht illegaal in Spanje te verblijven. De agressieve man komt vermoedelijk uit Ivoorkust en verblijft inderdaad illegaal in het land. Het gesprek escaleerde vervolgens snel, waarna het tot een worstelpartij kwam. De man uit Ivoorkust is vervolgens op het spoor gesprongen, waarbij hij de medewerker van de spoorwegpolitie meetrok. De arriverende trein kon niet meer op tijd stoppen, waardoor een aanrijding onvermijdelijk was. Beide mannen zijn even later naar het ziekenhuis afgevoerd, waarbij Francisco Javier Ortega (medewerker van de spoorwegpolitie) even later om het leven kwam. De dader vecht nog voor zijn leven in het ziekenhuis.

Aanrijding trein

De Spaanse politie is een onderzoek gestart, maar een politiechef van het lokale korps heeft al gezegd dat het waarschijnlijk om moord gaat. “Het is duidelijk te zien dat de man uit Ivoorkust Fransisco opzettelijk het spoor op heeft getrokken”, aldus de politiechef.

Reizigers hebben weinig last gehad van de dramatische gebeurtenis, omdat enkel het perron moest worden afgesloten en treinen gewoon mochten doorrijden.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!