Categorieën: NS trein nieuws

43% vertragingen veroorzaakt door NS

Hoewel er vaak wordt er anders beweerd, maar uit cijfers van ProRail valt af te lezen dat in 43% van de gevallen de vervoerder de veroorzaker is van de vertraging. In slechts 2,5% van de gevallen is ProRail schuldig, maar duren de herstelwerkzaamheden vaak langer, is er meer overlast en is de impact groter. Zo zijn de vertragingen van de NS relatief snel verholpen en zorgen zij voor 48,5% van de vertragingsuren, terwijl ProRail zorgt voor 28% vertragingsuren.

Afname met 20%

Door alle investeringen en verbeteringen aan de infrastructuur heeft ProRail het aantal technische problemen met 20% zien afnemen. Hiermee moet worden gedacht aan verbeterde remsystemen, verwarmde wissels en vernieuwingen aan het spoor.

Toename van overlast door derden

Hoewel de overlast door innovatie afneemt, is er een toename te zien bij vertraging door derden. Dit betreft o.a. zelfdodingen, spoorlopers, aanrijdingen en diefstal. Mogelijk dat investeringen in beveiligingssystemen als drones en bewaakte overgangen deze stijging kunnen afremmen.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden