39-jarige Pool omgekomen bij zoektocht Nazitrein

Heel Polen is in de ban van de Nazitrein en zeker een groot deel van de lokale bevolking is een zoektocht gestart naar de zogenoemde Nazitrein. Zo is ook een 39-jarige Pool met 2 vrienden opzoek gegaan naar de trein die langs een traject van 4 kilometer tussen Wroclaw en Walbrzych zou moeten liggen.

Discussie opgelaaid

Schatzoekers zoeken al 80 jaar naar de vermiste trein die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zou zijn verdwenen. De Duitsers zouden de trein vol met goud, juwelen en kunstwerken naar een verborgen plek hebben gereden, maar uiteraard twijfelde men tot nu toe of deze legende wel waar was. Twee bodemonderzoekers hebben intussen een bodemfoto gemaakt van de trein, maar geven pas prijs waar deze ligt als zij 10% vindersloon ontvangen.

Schatzoekers verongelukt

Uiteraard heeft dit ervoor gezorgd dat er een hoop Polen zijn die met een schep naar buiten zijn gerend om de trein op te sporen. Zo is ook de 39-jarige Pool met 2 vrienden in een grot terecht gekomen, waarbij het slachtoffer plots 10 meter naar beneden viel en opslag overleed.

 

Nazitreintrein nieuwsTrein Polen