Tag: Reizigers nieuws

Minder NS abonnementen in 2021

Kom je er niet uit met het kiezen van jouw abonnement bij NS? Je bent niet de eerste en daarom gaat NS abonnementen voor 2021 vereenvoudigen. Daarnaast moeten abonnementen flexibeler worden er wordt er rekening gehouden met de spits. Zo zal er geen korting meer worden gegeven voor reizen in de spits en gaat het aantal abonnementen van 22 naar 11.

NS abonnementen

ns abonnement, Reizigers nieuws, treinreizigers

Lees verder

Regeling Geld Terug bij Vertraging wordt aangepast

Op dit moment is het zo dat reizigers vanaf 30 minuten vertraging een vergoeding krijgen van NS. Bij 60 minuten vertraging ontvangt de reiziger zelfs de volledige ritprijs retour. Doordat NS het verkopen van treinritten en abonnementen nu ook openstelt voor derde partijen moet de regeling veranderen. Partijen mogen de ritprijs straks zelf bepalen, waardoor NS geen inzicht heeft van het betaalde tarief. Er komt daarom waarschijnlijk een vaste vergoeding.

Trein nieuws

Reizigers nieuws

Lees verder

NS zet dronepiloten in voor onderhoudsinspectie

Om stations en andere gebouwen te controleren op schade en slijtage worden speciale drones ingezet. Hiervoor hebben NS gecertificteerde dronepiloten Remco en Sep een testvlucht uitgevoerd. De test was succesvol, waardoor NS de komende jaren mogelijk zal investeren in dronevluchten voor dergelijke werkzaamheden.

NS Dronepiloten, Reizigers nieuws

Lees verder

Trein in Oss is het drukst van Nederland

De twee drukste treinen van Nederland rijden tussen Oss en ‘s Hertogenbosch. Het gaat om de sprinters in de ochtendspits van 07:43 en 08:13 uur. De drukte zou voornamelijk worden veroorzaakt door studenten die niet te vroeg en niet te laat op school willen verschijnen. Doordeweeks zijn de treinen dagelijks 40% drukker dan de maximale capaciteit. Het is daarnaast niet mogelijk om langere treinen in te zetten, vanwege te korte perrons.

Nieuws

Drukte in trein, ns vertraging, Reizigers nieuws, trein den bosch, Trein Oss, Trein s Hertogenbosch

Lees verder

ProRail wilt rookvrije treinstations over 2 jaar

ProRail is eigenaar van 400 treinstations in Nederland en wilt binnen 2 jaar rookvrije treinstations realiseren. De spoorbeheerder krijgt veel klachten binnen van reizigers die overlast ondervinden aan het roken bij rookpalen. Om de regels daadwerkelijke door te voeren zoekt ProRail draagvlak bij personeel, reizigers en vakbonden.

NS Treinstations, prorail, Reizigers nieuws, Roken op stations, Rookvrije treinstations, Rookzone

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!