Tag: onderzoek

Gele informatieborden op stations blijven

Er zijn tegenwoordig heel wat nieuwe mogelijkheden om informatie weer te geven, maar de NS houdt voorlopig nog vast aan de gele informatieborden. Het is duidelijk voor reizigers en vooral ouderen en slechtziende hebben nog erg veel baat bij de gele informatieborden van de NS. Daarbij zijn de nieuwe methodes, zoals de reisinformatie via de website of app gevoelig voor storingen en moet er natuurlijk altijd iets zijn om op terug te vallen. Daarbij maken veel ouderen/treinreizigers nog geen gebruik van de tablet, mobiel of website en zijn de gele informatieborden een noodzaak.

De NS informatieborden zullen uiteindelijk toch worden vervangen.

gele, informatieborden, onderzoek, storing, treinreiziger

Lees verder

Mogelijk trein op accu

In de toekomst zullen een aantal treinen mogelijk worden uitgerust met een accu, zodat ze op trajecten zonder bovenleiding ook kunnen blijven rijden. Op het huidige moment rijden de treinen tussen Tiel, Elst en Arnhem op diesel, maar dit moet in de toekomst natuurlijk veranderen. Om dit in de toekomst te veranderen heeft de stadsregio Arnhem subsidie gekregen om te laten onderzoeken of accu-treinen een mogelijkheid zijn voor de toekomst op het traject.

Trein op accu laadt zichzelf op tijdens de rit

accu, arnhem, onderzoek, tiel, trein

Lees verder

Brand in trein bij Leeuwarden

Afgelopen week heeft een brand in een trein bij Leeuwarden voor veel overlast gezorgd. Op het traject van Leeuwarden naar Zwolle was geen treinverkeer mogelijk, waardoor reizigers hun reis moesten vervolgen met vervangend busvervoer. De NS heeft voor deze vervangende bussen gezorgd, zodat de overlast voor reizigers minimaal was.

Trein Leeuwarden

Trein bij Leeuwarden stond stil door brand

brand, brandweer, leeuwarden, onderzoek, prorail

Lees verder

Het meeste treinstoringen bij Almere Centrum

Onlangs is uit cijfers gebleken dat er de meeste treinstoringen in Flevoland bij Almere Centrum plaatsvinden. Volgens onderzoeksbureau Local Focus lag het aantal treinstoringen in 2013 op 45 bij station Almere Centrum. Daarbij heeft het bureau berekend waar de meeste storingen voorkwamen per 1000 stoppende treinen. Dit bleek het ergst te zijn op station Almere Oostvaarders en treinstation Dronten. Hierbij lag de oorzaak vaak aan een wisselstoring, een defecte trein of een aanrijding met een persoon.

almere, Almere centrum, onderzoek

Lees verder

Treinongeluk in België wordt onderzocht

Het treinongeluk in België van afgelopen week wordt onderzocht door de Belgische autoriteiten. De teloc-banden van de trein zijn in beslag genomen door de onderzoekers, omdat hiermee de snelheid, afstanden en tijdstippen kunnen worden uitgelezen. De teloc-banden worden ook wel de zwarte doos van de trein genoemd en zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook zijn de gegevens van de seinpost in de buurt van het ongeluk in beslag genomen.

Bij het treinongeluk raakte niemand gewond, maar was er wel een grote hoeveelheid aan materiële schade. De trein ontspoorden op een 25 meter hoge viaduct, waarop 2 wagons met gloed nieuwe auto’s naar beneden vielen.

Treinongeluk Belgie

belgië, onderzoek, ongeluk, teloc banden, treinongeluk

Onderzoek naar problemen in de Schipholtunnel

De afgelopen maanden is de Schipholtunnel geteisterd met een golf aan brandmeldingen, waardoor de gehele tunnel tijdelijk werd afgesloten. De brandweer heeft bij elke melding de Schipholtunnel preventief afgesloten om escalatie te voorkomen.

Schipholtunnel

De oorzaak van de brand werd maar een enkele keer achterhaald. Zo was er één keer sprake van een achtergebleven papiertje op het spoor die door de remenergie van de trein aangewakkerd werd en was er één keer sprake van

Door de aanhoudende incidenten heeft Prorail besloten om een extern onderzoek te houden rondom de problemen in de Schipholtunnel. Hiervoor zijn externe experts ingehuurd om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen. De 6 kilometer lange spoorweg tunnel is een belangrijk knooppunt voor het Nederlandse toerisme, waardoor het van groot belang is dat er zo snel mogelijk duidelijk wordt wat er speelt in de tunnel.


Trein naar Schiphol?

onderzoek, problemen, schiphol, schipholtunnel, tunnel

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!