Tag: dienstregeling

Dienstregeling van 2015 vrijwel hetzelfde

In de afgelopen periode is de dienstregeling van 2015 bekend gemaakt, maar er zijn eigenlijk weinig veranderingen ten opzichte van 2014. Wel zullen er in 2015 meer treinen richting Schiphol reizen, omdat de bereikbaarheid van de luchthaven in de nacht nog niet optimaal is. Op het huidige moment rijden er 4 keer per week treinen in de nacht naar luchthaven Schiphol, maar dit zal in 2015 elke nacht worden.

Daarbij zal de Beneluxtrein die van Den Haag naar Brussel-Zuid reist niet langer vertrekken vanuit Den Haag, maar vanaf Amsterdam Centraal. Op deze manier zal ook de Beneluxtrein langs de luchthaven komen en zal ook deze trein profiteren van een betere bereikbaarheid.

Dagkaart fiets

Gratis met de fiets in de trein? Voorlopig nog maar even een dagkaart fiets!

dienstregeling, prorail, schiphol, treinrit

Lees verder

Station Hamont weer geopend!

Het treinstation in Hamont is 57 jaar geleden gesloten op last van de Belgische spoorwegen, maar is afgelopen week onder veel belangstelling van toeschouwers heropent. Hiermee wordt het voor veel inwoners makkelijker gemaakt om naar grote steden als Antwerpen, Amsterdam en Brussel te reizen. Voor woon- werkverkeer is het ideaal in de omgeving, omdat het Openbaar Vervoer nu een mogelijkheid is. Bestuurders van de regio verwachten dan ook dat de werkgelegenheid gestimuleerd wordt door dit treinstation weer toe te voegen aan de dienstregeling.

Station Hamont

Buurt bewoners zijn blij met de heropening van treinstation Hamont!

dienstregeling, hamont, nmbs, station, treinverkeer

Lees verder

Normale dienstregeling weer van kracht!

De normale NS dienstregeling is weer van kracht! Dit was al eerder aangekondigd, omdat men van te voren wist dat er een warmte front aan zat te komen. Het weer in Nederland is binnen een paar dagen weer als normaal en daarmee komt een einde aan de hevige sneeuw buien die ons land geteisterd hebben. De sneeuw is verdwenen en de treinen rijden weer volgens de normale dienstregeling. Het zal dan ook vrij weinig reizigers zijn ontgaan dat zij weer zonder problemen gebruik konden maken van het geliefde openbaar vervoer. Eerder verwachten de NS nog enkele vertragingen van treinen die in uithoeken van het land geparkeerd stonden door de aangepaste dienstregeling, maar de vertragingen bleven vooralsnog uit. De overgang van de aangepaste dienstregeling naar de normale dienstregeling is dan ook soepel verlopen.

dienstregeling, NS, trein

Normale dienstregeling vanaf vrijdag

Volgens een woordvoerder van de NS rijden alle treinen vanaf a.s. vrijdag weer volgens de normale dienstregeling. Wel is aangekondigd dat er kortere treinen en andere type treinen op stations kunnen verschijnen dan men gewend is. Dit zou komen door de winterdienstregeling, waarbij alle treinen zijn verspreid over het hele land en hierdoor niet meer op de gebruikelijke locatie zijn. De treinen moeten nu weer even gerangschikt worden en dit zal naar verwachting enkele dagen duren. De NS heeft een hoop voorbereidingen getroffen om van de winterdienstregeling soepel over te laten gaan op de normale dienstregeling. De NS heeft in de afgelopen ruim 20% minder treinen ingezet om storingen en problemen op het spoor te voorkomen. Toch is dit de NS niet altijd gelukt, maar bleven rampzalige storingen gelukkig uit.

dienstregeling, normale, vrijdag, winter

Winterdienstregeling in gang gezet

NS winterdienstregeling

De winterdienstregeling van de NS is vandaag preventief in gang gezet door de Nederlandse Spoorwegen en Prorail, omdat er hevige sneeuwbuien waren voorspelt. De aangepaste dienstregeling is daarom direct verwerkt in de online reisplanner van de NS, zodat iedereen beschikt over de actuele treintijden. De winterdienstregeling wordt elk jaar ingesteld bij noodweer, zodat de vertragingen door het winterse weer kunnen worden opgevangen. Het voorstel voor de winterdienstregeling wordt elk jaar vroegtijdig ingediend bij de minister van verkeer en veiligheid en zorgt vaak voor veel kritiek. Toch is het een goede oplossing om de problemen op het spoor te minimaliseren en het vast komen te zitten van duizenden reizigers te voorkomen.

 

dienstregeling, reisplanner, winter

De winter en aangepaste dienstregeling in aantocht

Met het koude winterweer voor de deur heeft Prorail de nieuwe plannen voor komende winter gepresenteerd. De aangepaste dienstregeling wordt de komende winter al eerder ingezet, zodat het treinpersoneel het treinverkeer beter op gang zou kunnen houden. Wanneer er een kans op sneeuw van 10% is voorspeld wordt de aangepaste dienstregeling al ingezet. Er zullen dus al veel eerder, minder treinen worden ingezet. Dit nieuwe plan is vreemd te noemen aangezien afgelopen winter al bleek dat de aangepaste dienstregeling soms te vroeg werd ingesteld.

dienstregeling, winter

NS pakt de winter goed op

NS pakt de winter goed op

Hoewel het winterse weer de NS plotseling wakker schudden was de winterdienstregeling snel van kracht gekomen. Na een week lang met de winterdienstregeling te hebben gewerkt kan er gezegd worden dat deze ook daadwerkelijk succesvol is gebleken. Natuurlijk blijven er altijd treinen met vertraging en zullen er treinen uitvallen door het winterse weer. De Nederlandse Spoorwegen heeft aangekondigd dat de winterdienstregeling nog tot a.s. vrijdag(12-02-2012) zal doorgaan. Daarna zal het weer langzaam verbeteren en word de normale dienstregeling weer in gang gezet.

 

dienstregeling, NS, trein, weer, winter, winterdienstregeling

NS aangepaste dienstregeling

Aangepaste dienstregeling van de NS

De NS laat regelmatig wegens weersomstandigheden treinen volgens de aangepaste dienstregeling rijden. De wijzigingen in de reguliere treintijden worden ten alle tijden geplaatst op de website van de NS, zodat het in principe mogelijk is om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Voor reizigers is de aangepaste dienstregeling van de NS vaak een ramp, omdat de rest van het openbaarvervoer dan niet meer op elkaar aansluit en de tijden vaak niet bekend zijn onder de reizigers.

In Nederland is er gelukkig de Maatschappij voor beter Openbaar Vervoer. Deze vereniging spreekt zich uit over de wijzigingen en de aanvaardbaarheid, waardoor de NS vaak een tussenweg zoekt zodat de treinreizigers minder in de problemen raken door de aangepaste treintijden. De aangepaste treintijden kunnen voor een hoop commotie zorgen, omdat hierdoor vele reizigers stranden op de treinstations. Binnenkort zal goedkoop treinkaartje ook beschikken over een storingsmelder voor het melden van treinstoringen en wijzigingen op het traject.

dienstregeling, NS, treintijd, treintijden, wijziging, wijzigingen

Nieuwe dienstregeling NS

Nieuwe dienstregeling van de NS

Hoewel het voor een enkeling problemen veroorzaakten went de reiziger er snel aan! De NS verwacht met de nieuwe dienstregeling een stijging van treinreizigers met 2%. Dit zal vooral te danken zijn aan de grotere hoeveelheid aan reismogelijkheden en een betere aansluiting aan het openbaar vervoer in de randstad. Ook is de NS erg positief over de volledige in gebruik name van de hogesnelheidslijn die het voor vele reizigers makkelijker en voordeliger maakt om met de trein te reizen. Op een aantal trajecten verhoogt de NS het aantal sprinters van 2 naar 4 per uur, waardoor het ook qua tijdsschema’s handiger wordt voor de Nederlandse treinreiziger. In combinatie met de nieuwe abonnementen van de NS en de ov-chipkaart is de NS weer erg innovatief geweest in het jaar 2011.

2012, 2013, dienstregeling, dienstregeling 2012, dienstregeling 2013, nieuwe, NS

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!