NS Flex

De Nederlandse Spoorwegen komen in 2018 met NS Flex. Hiermee kunnen reizigers hun abonnement maandelijks wijzigen (aan- en uitzetten), tegen een meerprijs van € 1 per maand. Doorgaans zijn abonnementen van NS te bestellen met een abonnementsduur van 1 jaar, maar met NS Flex kan dit maandelijks worden gewijzigd en worden aangepast op het reisgedrag. De wijzigingen kunnen eenvoudig worden doorgevoerd middels de mobiele app of online via uw persoonlijke account.

In de eerste helft van 2018 wordt er uitgebreid getest met de nieuwe applicatie, maar de verwachting is dat NS Flex in de 2e helft van 2018 zal worden toegevoegd aan de publieke diensten. NS Flex is niet alleen bedoelt voor de abonnementen van NS, maar is bedoeld om flexibel reizen te stimuleren. Zo is het tevens mogelijk voor reizigers zonder abonnement om te reizen met NS Flex Basis, waarbij eenmalig een OV Chipkaart en account dient te worden aangeschaft voor € 10. Reizigers kunnen achteraf betalen met NS Flex Basis en hoeven geen ongebruikt saldo op hun OV Chipkaart te bewaren.

Tarieven NS Flex

Hieronder een overzicht van de nieuwe NS Flex tarieven. De tarieven van NS Flex zijn gebasseerd op de huidige abonnementsprijzen en verhoogd met € 1

 Abonnement

 Korting

Reisklasse

Tarief p/m

Weekend Voordeel

40% korting in het weekend.

n.v.t.

€ 2

Dal Voordeel

40% korting in het weekend en doordeweeks gedurende de daluren.

n.v.t.

€ 5

Altijd Voordeel

40% korting in het weekend en buiten de spits, en 20% korting in de spits.

n.v.t.

€ 23

Weekend Vrij zonder dalkorting

100% korting in het weekend.

2e

€ 31

1e

€ 37

Weekend Vrij met dalkorting

100% korting in het weekend en 40% korting buiten de spits.

2e

€ 34

1e

€ 40

Dal Vrij

100% korting in het weekend en buiten de spits.

2e

€ 103

1e

€ 130

Altijd Vrij

100% korting in het weekend, buiten de spits en in de spits.

2e

€ 334

1e

€ 561