NS: Speciale basisdienstregeling voor Corona

In verband met de Coronacrisis komt NS met een aangepaste dienstregeling. Deze speciale basisdienstregeling houdt in dat er slechts 2 keer per uur in beide richtingen een trein zal rijden. De regeling gaat in voor een groot aantal stations in Nederland. Op deze manier kunnen cruciale beroepsgroepen naar hun werk blijven gaan.

Speciale basisdienstregeling van NS

In de basisdienstregeling wordt rekening gehouden met het stijgende aantal ziekmeldingen bij NS en ProRail. Daarbij wilt NS enkel personeelsleden inzetten waar die op dit moment nodig zijn.

Het aantal reizigers is met 85 procent afgenomen, vanwege de Coronacrisus. In de speciale basisdienstregeling van NS wordt rekening gehouden met een daling van 65 procent. Er zouden dus ruim voldoende zitplaatsen aanwezig moeten zijn.

Afstand houden

Naast de aangepaste dienstregeling vraagt NS om extra afstand te houden. Zo bescherm je jezelf en het personeel van NS. Daarnaast besteedt NS extra aandacht aan de hygiëne. Schoonmakers nemen zitplaatsen, tafels, deurklinken en hoofdsteunen extra af.