Wat te doen in Luik (Luik CityGuide)

Luik stond vooral bekend als grauwe industriestad, maar tegenwoordig raakt de stad zijn eerdere imago gelukkig kwijt. Het wordt een steeds hippere stad met moderne architectuur, leuke eettentjes en mooie natuur om te wandelen. Vergeet vooral de lekkernijen zoals Belgisch bier en Luikse wafels niet! Met de trein is Luik gemakkelijk te bereiken, je stapt zo in het centrum uit.

Luik

Bezienswaardigheden in Luik

Belgische bieren, wandelen, fietsen, shoppen of een karakteristiek stukje België ontdekken? Luik heeft voor ieder wat wils. Ontdek het allemaal!

Montagne de Buenen

Het mooiste uitzicht over Luik kun je vinden op Montagne de Buenen. De trappen die je moet beklimmen om er te komen zijn letterlijk adembenemend: op een warme dag kunnen de 374 treden een flinke klus zijn. Gelukkig ben je dit eenmaal bovenaan snel weer vergeten als je uit kunt kijken over de hele stad. Een echte must do als je in deze verrassende Belgische stad bent.

La Batte

In sommige steden is er op zondagen niks te beleven, maar dat is in Luik gelukkig niet het geval. La Batte is de grootste en oudste markt van België en loopt 3 kilometer langs de Maas. Op de markt vind je vooral verschillende etenswaren, veel locals slaan hier hun wekelijkse boodschappen in. Ook voor directe trek ben je hier op de goede plek, want er zijn ook kraampjes met bijvoorbeeld Spaanse churros te vinden. Voor een lekker drankje tussendoor kun je neerploffen op één van de terrasjes aan de zijkant.

La Cité Miroir

La Cité Miroir is van origine een zwembad, maar tegenwoordig is het een cultureel centrum. Op de bodem van het bad zijn steeds wisselende exposities te zien van internationale kunstenaars. Zelfs al hou je niet zo van kunst, het is sowieso een leuke ervaring om over de bodem van een leeg zwembad te kunnen lopen.

Coteaux de la Citadelle

Luik wordt omgeven door groene hellingen die allen leiden naar deze heuvel. Bovenop sta je 111 meter boven de Maas, nog een plek dus met een mooi uitzicht over de stad. Er zijn verschillende wandelroutes die naar de top leiden en onderweg kom je ook veel moois tegen. Van prachtige rozenstruiken tot schilderachtige huisjes. De citadel is ook een perfecte plek om een picknick te houden, dat zie je dan ook veel mensen doen op warme dagen.

Grand Curtius

Het Grand Curtius is een museum voor kunst en geschiedenis en biedt prachtige collecties. Eigenlijk zijn het meerdere musea in één, je vindt verschillende kunstvoorwerpen binnen onder andere de afdelingen wapens, glas, archeologie en Maaslandse kunst. Je kunt alle collecties ontdekken of ervoor kiezen om één of meerdere collecties te bekijken.

Fietsen langs de Maas

Wil je even weg uit de stad, dan is een fietstochtje langs de Maas een goed idee. Al met een kwartiertje fietsen heb je het stadsleven helemaal achter je gelaten. Neem wat eten en drinken mee en rust lekker uit in een parkje onderweg.

Liège-Guillemins station

Als je met de trein naar Luik gaat, beland je direct in dit bijzondere bouwwerk, namelijk het station zelf! In 2009 werd dit nieuwe, moderne station geopend, het is een beetje te vergelijken met die in Rotterdam. De Spaanse architect Santiago Calatrava heeft alles ontworpen en het is echt de moeite waard om te bekijken, zelfs voor toeristen die niet met de trein komen.

Winkelen in Luik

De leukste wijk om te winkelen in Luik is La Carré. Je vindt hier de bekende winkelketens, maar in de zijstraatjes ook verschillende boetiekjes en kleinere winkeltjes. Rue Saint Paul is ook een straat die je zeker niet mag overslaan.

Met kinderen naar Luik

Luik is niet direct een stad waar je aan denkt als je je kinderen mee wil nemen, maar toch zouden die zich prima een dagje kunnen vermaken. Neem bijvoorbeeld het fietsen langs de Maas, het beklimmen van de vele traptreden en het zien van een leeg zwembad. Ook is er de nodige street art te vinden in de stad, je kunt er bijvoorbeeld een leuk spel van maken: wie ziet als eerste een nieuw kunstwerk?

Openbaar vervoer in Luik

Luik is niet heel groot, dus veel kun je lopend af. Het is wel aan te raden om de Liège City Pass te kopen, hiermee heb je gratis toegang tot een aantal musea en kun je meedoen aan een stadswandeling.

Met de trein naar Luik

Reis al binnen 3 uur en 12 minuten met de trein naar Luik voor slechts € 31. Goedkope tickets naar België zijn tot 7 dagen voor vertrek te boeken per IC Direct. Liever met de Thalys naar België? Boek dan 3 tot 4 maanden van tevoren voor de laagste prijs.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest