Wat te doen in Valence (Valence CityGuide)

Valence is een zonnige, gezellige stad in het Zuidoosten van Frankrijk. Er zijn vele historische bezienswaardigheden, mooie parken en je kunt er heerlijk vertoeven op één van de terrasjes die de stad rijk is. De winkelstraten zijn autovrij, dus voor een rustig middagje shoppen kun je hier ook terecht. Valence is een stad die zijn oude charme nog behouden heeft en is zeker veel meer dan een plaatsje waar je alleen maar langsrijdt op weg naar het Zuiden!

Bezienswaardigheden Valence Kathedraal Saint-Apollinaire

Al in de 11e eeuw is de bouw van deze bijzonder kathedraal gestart. Van buiten en van binnen zeer de moeite waard om te bekijken! Ook ’s avonds als het donker is levert de kerk mooie plaatjes op.

Maison des Tetês

Vlakbij bovengenoemde kathedraal vind je Maison des Tetês. Dit herenhuis heeft een bijzondere gevel vanwege de beeldhouwkunst. Er zijn verschillende sculpturen en hoofden van toen der tijd bekende personen in te zien. Een aanrader voor liefhebbers van beeldende kunst, maar eigenlijk voor iedereen mooi om te zien.

Museé de Valence

In dit museum vind je verschillende kunstwerken uit de 16e eeuw tot nu. Er is archeologische kunst te zien, maar er zijn ook veel schilderwerken. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook vaak wisselende exposities.

Port de L’eperviere

De rivierjachthaven van Valence is de grootste van heel Frankrijk. De ligging aan rivier de Rhône is altijd zeer gunstig geweest voor de handelspositie van de stad. Je kunt prachtige wandelingen maken langs de rivier en bij de haven is er ook veel te zien. Of het nu ’s morgens of ’s avonds is, op elk moment van de dag is het hier heerlijk vertoeven.

Parc Jouvet

Dit prachtige park van 7 hectare is een must om te zien als je in Valence bent. Het wordt goed onderhouden en je bevindt je even in een oase van rust. Je vindt er verschillende, eeuwenoude bomen en planten en meerdere fonteinen. Neem vooral een picknickmand mee en ga lekker lunchen op een van de grasvelden. Als je de trappen omhoogloopt kom je uit bij Kiosque Peynet, het bekendste historische monument van de stad.

Winkelen in Valence

Valence is een perfecte stad om te winkelen. Het centrum is autovrij en winkelstraat ‘Victor Hugo’ is overdekt. Ook als het slecht weer is kun je hier dus je slag slaan! Van de bekendere modeketens tot kleine, exclusievere winkeltjes: je vindt hier van alles wat!

Met kinderen naar Valence

Valance is een prima stad om een dagje door te brengen met kinderen. Doordat het een erg groene stad is, zijn er ook veel actieve dingen te doen, bijvoorbeeld wandelen door het park of fietsen langs de rivier. Bootjes kijken bij de haven is ook altijd leuk en ook het museum heeft aan de jongere bezoekers gedacht.

Openbaar vervoer in Valence

Valence is niet erg groot, dus in principe kun je alles te voet af. Handig!

{mymaplocation id=931 width=100% height=400px zoom=11 type=bing }

Met de trein naar Valence

Reis met de Thalys vanaf € 84 en per TGV vanaf € 60 naar Valence. Met een reistijd van slechts 06:55 uur komt u aan in het centrum van deze prachtige Franse stad. Met de trein naar Valence hoeft u slechts één keer over te stappen op station Brussel-Zuid (midi), waarna de TGV of Thalys in één keer doorreist.

De tarieven voor treintickets naar Valence zijn afhankelijk van het moment van boeken, de reisklasse en wijzigingsmogelijkheden. Tickets zijn drie tot vier maanden voor vertrek met vroegboekkorting te boeken.

CityGuides EuropaHotel en Trein FrankrijkMooie steden in FrankrijkReistips EuropaRondreis EuropaStedentrip ValenceTrein FrankrijkTrein Valence