Wat te doen in St. Raphael (St. Raphael CityGuide)

Saint Raphaël is een kustplaats in het altijd zonnige Zuid-Frankrijk. Ten westen van Saint Raphaël ligt het plaatsje Frejus. Deze kustplaatsjes worden vaak in één adem genoemd aangezien ze door de jaren heen praktisch aan elkaar zijn gegroeid. Saint Raphaël beschikt over kilometerslange brede zandstranden en een mooi oud stadscentrum. Langs de boulevard zijn verschillende restaurants en winkeltjes te vinden. ’s Avonds kun je hier heerlijk wandelen en genieten van de zonsondergang. Saint Raphaël is een ideale zomerbestemming!

Bezienswaardigheden in Saint Raphaël

Het reuzenrad aan de boulevard

Het hoge reuzenrad van Saint Raphaël zie je al vanuit de verte. Overdag is het leuk om een ritje te maken, maar ’s avonds, als alles verlicht is, is het uitzicht nog mooier!

Haven Santa Lucia

Deze jachthaven is de derde grootste jachthaven van de Côte d’Azur en je kunt hier je ogen uitkijken naar allerlei mooie boten. Wanneer de zon ondergaat levert deze omgeving prachtige plaatjes op.

Wandelroute Santa Lucia – Baumette

Vanaf de jachthaven loopt een wandelroute van 8 à 9 kilometer naar de vuurtoren van Baumette. De tocht duurt 2 tot 3 uur, dus het is verstandig om dit ’s morgens of ’s avonds te lopen, aangezien het in de zomer ’s middags veel te warm is. De route is prachtig, dus als je een pittige wandeling wel ziet zitten is dit zeker een aanrader.

Notre Dame de la Victoire

De basiliek van Saint Raphaël is eind 19e eeuw gebouwd, onder andere om het stadscentrum aantrekkelijker te maken. Het is een erg mooie kerk om te zien, je moet hem zeker even van dichtbij bekijken als je in de buurt bent.

Massif de l’Estérel

In de omgeving van Saint Raphaël is ook genoeg te doen. Neem bijvoorbeeld Massif de l’Estérel: een beschermd natuurgebied. Je kunt hier vele sportieve activiteiten ondernemen zoals wandelen, mountainbiken en paardrijden. Ideaal voor de wat koelere dagen.

Winkelen in Saint Raphaël

De echte grote winkelketens zul je in Saint Raphaël niet vinden, maar toch zijn er genoeg leuke winkeltjes. Er zijn veel souvenirwinkeltjes, maar ook winkeltjes met bijvoorbeeld handgemaakte producten. Ook zijn er vaak Provençaalse markten en een bezoekje aan de vismarkt is ook een aanrader.

Met kinderen naar Saint Raphaël

Zee en strand: de perfecte ingrediënten voor een vakantie met kinderen! Zelf lekker op je ligbedje of handdoek liggen en de kinderen vermaken zich prima met het bouwen van zandkastelen of spelen in de zee. Ook het oude centrum is leuk om met kinderen te bezoeken. Een fiets huren en een tochtje maken is ook altijd leuk.

Openbaar vervoer in Saint Raphaël

Omdat Saint Raphaël een kustplaatsje is, is er praktisch geen openbaar vervoer. Er rijden wel bussen naar omliggende plaatsjes, maar binnen Saint Raphaël (en Frejus) kun je alles prima lopend af.

Strand en watersport

De stranden van Saint Raphaël en Frejus zijn heerlijke, brede stranden waar je een heerlijk dagje (of meerdere) kunt vertoeven. Er zijn veel stukken strand die bij beachclubs horen en waar je ligbedden en parasols kunt huren, maar er zijn ook een aantal openbare stranden. Aan veel stranden kun je ook verschillende watersporten doen, zoals kajakken, kitesurfen of waterfietsen. Erg leuk om te doen als je in bent voor iets actiefs.

CityGuides EuropaHotel en Trein FrankrijkMooie steden in FrankrijkReistips EuropaRondreis EuropaStedentrip St RaphaelTrein FrankrijkTrein St Raphael