Wat te doen in Perpignan (Perpignan CityGuide)

Ondanks dat Perpignan toch echt een stad in Frankrijk is, heeft het door de geschiedenis heen vele Catalaanse invloeden meegekregen en dat valt nog steeds te merken. Perpignan ligt in het achterland van de regio Pyrénées-Orientales en vanwege de ligging zijn strand én bergen dichtbij. Een perfecte plek dus om cultuur en natuur te combineren. Perpignan biedt vele gezellige terrasjes, leuke markten en genoeg culturele bezienswaardigheden. Vergeet ook het heerlijke eten niet!

Bezienswaardigheden Perpignan

Le Castillet en Casa Pairal

Le Castillet, de oude toegangspoort, is het symbool van de stad Perpignan. Het oudste gedeelte staat er al sinds 1368! In de 17e en 18e eeuw deden de torens dienst als gevangenis en tegenwoordig kun je binnenin het gebouw het Casa Pairal museum vinden, waar je kunt leren over de geschiedenis van Perpignan en omgeving.

Palais Rois Majorque

Oftewel, het paleis van de koningen van Mallorca. In het hart van de stad ligt dit prachtige gebouw uit de dertiende eeuw, wat bijna een eeuw lang het centrum was van het Koninkrijk van Mallorca. Het is een mix van laat-Romaanse stijl en gotische stijl en nog steeds prachtig om te zien. Het paleis biedt elke dag op twee tijdstippen rondleidingen aan, zodat je echt alles te weten kunt komen over de status van het paleis en Perpignan als het centrum van de middeleeuwse Middellandse zee.

Markt Placa Cassanyes

Op Placa Cassanyes is elke ochtend, met maandag als uitzondering, de meest exotische en kleurrijke markt van de omgeving te vinden. In deze wijk wonen veel mensen van verschillende afkomst, voornamelijk Algerijnen, Marrokkanen en zigeuners. Juist zij zijn het die deze markt zo bijzonder maken, door de vele specerijen, prachtige kleden en heerlijke lekkernijen waan je je zo in een andere wereld.

Museé des beaux-arts Hyacinthe Rigaud

Voor echte kunstliefhebbers is dit de place to be. Dit kunstmuseum is verspreid over twee herenhuizen in het stadscentrum en vertoont kunst van de 15e tot de 20ste eeuw. De werken van Franse schilder Rigaud behoren tot de barokperiode, terwijl de werken uit de moderne tijd komen van schilders als Aristide Maillol, Pablo Picasso, Raoul Dufy en Jean Lurçat.

Jardin Exotique Dique Dorry

Deze exotische tuin van 13.000 vierkante meter is een must see voor iedereen die Perpignan bezoekt. Er zijn meer dan 208 soorten exotische planten te vinden, van tropische tot wildere mediterrane planten. In het midden van de tuin is een informatiepunt waar je extra info over de verschillende planten kunt vinden.

Winkelen in Perpignan

Omdat Perpignan niet heel groot is, is het aanbod van winkels ook vrij klein. Maar geen nood, want wat je in Perpignan wel vindt, is warenhuis Lafeyette. Dit warenhuis biedt vier verdiepingen vol met mode, accessoires en cosmetica, voor ieder wat wils! Verder heb je in Perpignan wat kleine modezaakjes, delicatessenwinkeltjes en een aantal leuke markten.

Met kinderen naar Perpignan

Perpignan is niet per se een stad die je met kinderen zou bezoeken, maar als je bijvoorbeeld aan de kust verblijft of in de Pyreneeën, is het een leuk stadje om voor een paar uurtjes naartoe te gaan.

Openbaar vervoer in Perpignan

Openbaar vervoer is er binnen Perpignan amper, wat ook niet nodig is, want alles is op loopafstand!

Met de trein naar Perpignan

U reist met de trein naar Perpignan in 09:51 uur per TGV vanaf Brussel of Parijs. Treintickets naar Perpignan zijn verkrijgbaar vanaf € 60, maar de prijs kan flink oplopen naar mate de reisdatum dichterbij komt. De reis is 3 tot 4 maanden voor vertrek te boeken, doordat treintickets laat worden vrijgegeven. Naar Brussel en Parijs kunt u reizen per Thalys, waarna u overstap op de TGV voor een directe verbinding naar Perpignan.

CityGuides EuropaHotel en Trein FrankrijkMooie steden in FrankrijkReistips EuropaRondreis EuropaStedentrip PerpignanTrein FrankrijkTrein Perpignan