Wat te doen in Neurenberg (Neurenberg CityGuide)

Neurenberg is een prachtige stad gelegen in het Duitse Beieren. Het doet de meeste mensen direct denken aan de Neurenberg Processen, niet heel gezellig dus, maar Neurenberg is het echt een leuke, levendige stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook staat hier ’s winters een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Er is veel te doen en te zien: de oude stadsmuren en het kasteel zijn bijvoorbeeld bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen, net als de oude vakwerkhuizen. Op mooie dagen kun je heerlijk vertoeven op een van de vele terrassen en de dag afsluiten met een heerlijk Duits biertje.

Bezienswaardigheden in Neurenberg

Kaiserburg

Dit prachtige bouwwerk is te vinden op een heuvel aan de rand van de stad. Na een flinke klim kun je het gebouw en omliggend terrein ontdekken. Vanaf een aantal plekken heb je een mooi uitzicht over de stad en er is ook een museum, waar je een inkijkje krijgt in het vroegere kasteelleven. Ook de stadsmuren zijn nog intact, als je deze volgt ontdek je veel van de stad en kom je allerlei mooie en gezellige plekjes tegen.

Stadsstrand

In de zomer creëert Neurenberg zijn eigen stadsstrand, compleet met zand, strandstoelen en rieten parasols. Ook zijn er een aantal foodtrucks waar je lekkere snacks en drankjes kunt halen. Heerlijk voor als je op een warme dag het stadsgevoel even achter je wil laten.

Frauenkirche

Deze mooie kerk, waarvan de grondvesten al stammen uit de 14e eeuw, is te vinden aan de Hauptmarkt. Als je dit plein rondkijkt is de kerk direct het eerste gebouw wat je opvalt. De bijzondere architectuur maakt dat de Frauenkirche erg fotogeniek is, bijna iedereen die in Neurenberg is geweest heeft er wel een foto van. De binnenkant van de kerk is echter ook prachtig om te bekijken. Je vindt er verschillende standbeelden en kleurrijke glas-in-lood ramen.

Schöner Brunnen

Op hetzelfde plein als de Frauenkirche vind je de Schöner Brunnen, ook iets dat je direct opvalt als je de Hauptmarkt op komt lopen. De originele fontein is ook in de 14e eeuw gebouwd; de fontein die er nu staat is een herbouwde versie. Het gotische bouwwerk is wel 19 meter hoog en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen dus.

Germanisches Nationalmuseum

Dit museum is een van de grootste cultuurhistorische musea in Duitsland. Je reist in het museum de hele geschiedenis van Duitsland door, van de prehistorie tot nu. Het museum staat vol met allerlei oude voorwerpen. Ook vind je schilderijen van Rembrandt en allerlei andere speciale dingen.

Met kinderen naar Neurenberg

Neurenberg is een erg leuke stad om met kinderen naartoe te gaan. Vraag direct bij het toeristenbureau de plattegrond speciaal voor kinderen aan, zo krijgen ze direct op een leuke manier een beeld van de stad. Een van de allerleukste dingen die je met kinderen kunt doen is naar het Playmobil Funpark gaan. Dit pretpark is helemaal in Playmobilstijl ingericht en is eigenlijk een grote speeltuin. Leuker kan bijna niet! Het Germanisches Nationalmuseum is ook een aanrader, ondanks dat kinderen niet altijd van musea houden, is het hier erg leuk om allerlei oude voorwerpen te kunnen bekijken die er nu heel anders uitzien, of er helemaal niet meer zijn.

Winkelen in Neurenberg

In Neurenberg kun je jezelf de hele dag vermaken met winkelen. Er zijn een aantal grote winkelcentra, leuke winkelstraten met allerlei bekende winkelketens en veel schattige, originele boetiekjes.

Openbaar vervoer in Neurenberg

Het autovrije centrum is lekker compact, dus hier kun je prima te voet van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid lopen. Wil je toch gebruik maken van het openbaar vervoer? Schaf dan de Nürnberg Card aan. Hiermee kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en kun je bij veel musea en bezienswaardigheden gratis of met korting naar binnen.

Met de trein naar Neurenberg

Reis per ICE International vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem naar station Düsseldorf Hbf, waarna u overstapt op de trein naar Neurenberg Hbf. Met een reistijd van 06:26 uur wordt u met de trein naar Neurenberg gebracht. Treintickets naar Neurenberg boekt u al vanaf € 40 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Duitsland boekt u drie tot zes maanden voor vertrek, omdat tickets helaas niet eerder worden vrijgegeven.

CityGuides EuropaHotel en Trein DuitslandMooie steden in DuitslandReistips EuropaRondreis EuropaStedentrip NeurenbergTrein DuitslandTrein Neurenberg