NS Wandeling station Arnhem naar Oosterbeek of Wolfheze (Warnsborn)

De NS Wandeling Warnsborn begint bij station Arnhem, waarna u langs verschillende historische bezienswaardigheden komt. Wij raden aan om voor deze wandeling een hele dag de tijd te nemen, want met bezienswaardigheden als het Nederlands Watermuseum, de Waterradmolen en de Airborne begraafplaats wilt u geen tijdsdruk ervaren. Naast de indrukwekkende bezienswaardigheden kent NS Wandeling Warnsborn prachtige landschappen en uitzichten over landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek.

De wandelroute van Arnhem naar Oosterbeek is 10 kilometer en is een combinatie tussen cultuur, historie en oer Hollands landschap. Hondenliefhebber? Honden zijn aangelijnd toegestaan op de gehele wandelroute. De route van 18 kilometer loopt van Arnhem naar Wolfheze.

Goedkoop treinkaartje voor wandelaars

Bekijk de lopende kortingsacties en ontdek het goedkoopste treinkaartje. U kunt natuurlijk ook de lopende acties vergelijken en kijken wat voor u de voordeligste reisoptie is. Zo zijn er regelmatig treinkaartjes met korting verkrijgbaar, zoals een NS Dagretour, NS Dagkaart of Enkele Reis.

NS Wandeling Warnsborn

De wandeling begint op station Arnhem aan de Sonsbeekzijde, waarna u bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek inloopt. het centrum exploiteert de naastgelegen Witte Watermolen die u passeert, waarna u door Park Sonsbeek naar het Nederlands Watermuseum wandelt.

Kort daarop wandelt u door Park Zijpendaal en treft u Huis Zypendaal dat tussen 1762 en 1764 werd gebouwd voor de Arnhemse stadssecretaris Hendrik Willem Brantsen. Wanneer u de wandelroute vervolgt komt u over landgoed Warnsborn, langs de Airborne Begraafplaats, Wodanseiken en de Wolfhezerbeek.

Aan het eind van de NS Wandeling Warnsborn komt u langs boerderij het Kousenhuisje, Ecoduct Wolfhezerheide en Laag Wolfheze.

Hoogtepunten

  • Molenplaats Sonsbeek en Witte Watermolen
  • Het Nederlands Watermuseum
  • Park Sonsbeek
  • Zypendaal
  • Landgoed Warnsborn
  • Airborne Begraafplaats
  • Wodanseiken en de Wolfhezerbeek
  • Het Kousenhuisje
  • Ecoduct Wolfhezerheide en Laag Wolfheze

Download routebeschrijving

Download de routebeschrijving via de onderstaande link, zodat u goed voorbereid bent voor NS Wandeling Warnsborn van station station Arnhem naar Oosterbeek of Wolfheze.

Download


Bekijk alle NS Wandelingen

Dagje WandelenNS WandelingenOV StappersOV WandelingenTrein WandelroutesWandelen met korting