NS Wandeling Roermond – Swalmen (Meinweg)

De grensoverschrijdende 2-daagse NS Wandeling Meinweg begint op station Roermond, waarna u door prachtig natuurlandschap wandelt in Nationaal Park De Meinweg. Daarbij raden wij aan om uw paspoort/identiteitsbewijs mee te nemen, want een gedeelte van de wandeling ligt in Duitsland waar u het historische Brüggen ontdekt en de 1e nacht doorbrengt. Op dag 2 loopt u langs rivier de Swalm weer richting de Nederlandse grens met onderweg een uitkijkpunt over de plantages met jeneverbestruiken.

Tijdens de NS Wandeling Meinweg loopt u op de eerste dag 17 kilometer van station Roermond naar het centrum van het Duitse Brüggen. Hierbij passeert u bosgebied, heide en beekdalen. Aan het eind van treft u de Burcht van Brüggen en is het eindpunt van dag 1. Op dag 2 vertrekt u van Brüggen naar Swalmen, waarbij u langs rivier de Swalm (een zijtak van de Maas) wandelt en na 18,5 kilometer aankomt op station Swalmen. Onderweg treft u het Swalmdal, de Jeneverbesstruiken en Staatsmijn Beatrix.

Goedkoop treinkaartje voor wandelaars

Bekijk de lopende kortingsacties en ontdek het goedkoopste treinkaartje. U kunt natuurlijk ook de lopende acties vergelijken en kijken wat voor u de voordeligste reisoptie is. Zo zijn er regelmatig treinkaartjes met korting verkrijgbaar, zoals een NS Dagretour, NS Dagkaart of Enkele Reis.

NS Wandeling Meinweg

De wandeling begint op station Roermond, waarna u richting Nationaal Park De Meinweg wandelt. Hier passeert u de drie breuklijnen (de Meinwegbreuk, Zandbergbreuk en de Peellandbreuk) die in 1992 nog voor een aardbeving hebben gezorgd. Door de breuklijnen zijn terrassen en beekdalen ontstaan wat zorgt voor een prachtig reliëf in het landschap.

Vervolgens loopt u door bosgebied Zandbergen door een stuifzandgebied, waarna u op de Grote Herkenbosser baan komt die mogelijk is ontstaan in de tijd van Napoleon om de verschillende dorpen in de omgeving met elkaar te verbinden. Even later treft u Staatsmijn Beatrix en diep ingesneden beekdal Elmpterbach dat erg drassig kan zijn bij nat weer. Na 17 kilometer komt u uiteindelijk in het Duitse Brüggen en kunt u in het centrum overnachten.

Op dag 2 start u in het centrum van Brüggen en dient u river de Swalm te volgen met als einddoel station Swalm in Nederland.

Hoogtepunten (Dag 1)

  • De Meinweg
  • Spoorlijn IJzeren Rijn
  • Nationaal Park De Meinwe
  • Staatsmijn Beatrix
  • Burcht van Brüggen

Hoogtepunten (Dag 2)

  • Schwalm of Swalm
  • Uitkijktoren met zicht op de jeneverbessen
  • Grens Nederland – Duitsland

Download routebeschrijving

Download de routebeschrijving Roermond – Swalmen (Meinweg) via de onderstaande link, zodat u goed voorbereid bent voor NS Wandeling Meinweg van station station Roermond naar Brüggen op dag 1 en Brüggen naar station Swalmen op dag 2.

Download


Bekijk alle NS Wandelingen

Dagje WandelenNS WandelingenOV StappersOV WandelingenTrein WandelroutesWandelen met korting