NS-wandeling Elsterberg (Rhenen – Veenendaal West)

NS Wandeling Elsterberg loopt van station Rhenen naar Veenendaal West met een afstand van 11 of 17,5 kilometer en is de wandelroute voor de natuur- en dierenliefhebber. Prachtige vergezichten vanaf de Elsterberg, over de Gelderse Vallei en langs het Egelmeer. Wanneer u doorloopt heeft u op het voormalige hoogveengebied kans om dieren te spotten als Paarden, Herten en Konijnen. Wandel over het Trekvogelpad en het Utrechtsepad, waarbij honden op de route zijn toegestaan. Echter op het begrazingsgebied van 1,5 kilometer dient u met de hond een alternatieve route op de kaart te kiezen. Een hond meenemen in de trein? Koop dan een Dagkaart Hond bij de kaartautomaat van NS.

Wij raden aan stevige wandelschoenen aan te trekken bij deze wandelroute, want bij nat weer kan het minder begaanbaar worden. Op de gehele route van Nijverdal naar Holten zijn honden aangelijnd toegestaan. Een hond meenemen in de trein? Koop dan een Dagkaart Hond bij de kaartautomaat van NS.

Goedkoop treinkaartje voor wandelaars

Bekijk de lopende kortingsacties en ontdek het goedkoopste treinkaartje. U kunt natuurlijk ook de lopende acties vergelijken en kijken wat voor u de voordeligste reisoptie is. Zo zijn er regelmatig treinkaartjes met korting verkrijgbaar, zoals een NS Dagretour, NS Dagkaart of Enkele Reis.

NS Wandeling Elsterberg (11 of 17,5 km)

  • Afstand: 11 of 17,5 kilometer
  • LAW: Trekvogelpad en Utrechtpad
  • Honden toegestaan? Ja. Aangelijnd. Alleen in het begrazingsgebied (1,5 km) niet. Kijk voor een alternatief op de kaart.

Vanaf station Rhenen komt u vrij snel aan bij de Cunerakerk en het Trekvogelpad, waarna u de weilanden al ziet liggen. Vervolgens komt u aan bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met bosgebieden, heideterreinen en stuifzanden. Na ongeveer een kilometer komt u aan bij de Grafheuvels die dateren uit de Bronstijd en de stuwwal.

Later wandelt u langs de voormalig tabaksplantage van Willem III en de Elsterberg van 62,5 meter hoog. Samen met de Amerongse Berg van 69 meter hoog zijn de dit de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. U vervolgt de route via het Amerongse Bos en eindigt de route langs de Slaperdijk, waarna u bij NS station Veenendaal-West de trein terug naar huis kunt pakken.

Hoogtepunten

  • Rhenen
  • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
  • Grafheuvels
  • Plantage Willem II
  • Elsterberg
  • Amerongse Bos
  • Slaperdijk

Download routebeschrijving

Download de routebeschrijving van de rondwandeling Elsterberg (Rhenen – Veenendaal West) via de onderstaande link, zodat u goed voorbereid bent voor deze NS wandeling.

Download


Bekijk alle NS Wandelingen

Dagje WandelenNS WandelingenOV StappersOV WandelingenTrein WandelroutesWandelen met korting