NS International: Trein naar Berlijn v.a. 38 euro

  • ☑️ Treinkaartje Berlijn v.a. 38 euro
  • ☑️ Reistijd: 6.18 uur
  • ☑️ 6 verbindingen per dag
  • ☑️ Vroegboektickets: 3 tot 6 maanden voor vertrek

Heb jij Berlijn altijd al een keer willen bezoeken? Reis met NS International naar Berlijn vanaf 38 euro. Je kan er eindeloos wandelen, bezichtigen en genieten. Ook fietstochten in de omgeving zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Handig is dat je in de InterCity naar Berlijn eenvoudig een fiets kan meenemen. In het aparte fietsrijtuig is ruimte voor 16 fietsen. Reserveer voor vertrek een kaartje bij NS International voor zowel de heen- als terugreis en ga met je eigen fiets naar Berlijn!

Met NS International naar Berlijn

Uiteraard reis je met NS International naar Berlijn. Elke dag vertrekken er 5 directe treinen van InterCity Berlijn richting de hoofdstad van Duitsland. Vanaf Amsterdam Centraal reis je in slechts 6.18 uur naar het centrum. Treinkaartjes naar Berlijn zijn verkrijgbaar voor een prijs van 39 euro (2e klas) en 60 euro (1e klas). Het gaat hier om kaartjes met vroegboekkorting en zonder flexibiliteit.

Wacht je langer met boeken of wil je een internationaal ticket met meer flexibiliteit? Dan koop je een treinkaartje bij NS International naar Berlijn met Flextarief. Deze zijn verkrijgbaar voor 130 euro (2e klas) en 216 euro (1e klas).

Fiets mee in de trein?

Een kaartje geboekt, maar wil je de fiets meenemen in de trein naar Duitsland? Geen probleem, want de reservering kan je ook na de boeking nog maken bij NS International. Wel is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in het fietsrijtuig. Wees er daarom snel bij. Een reservering kost 12 euro + 4 euro administratiekosten (per enkele reis).

Route van InterCity Berlijn

Op het huidige moment stopt de InterCity Berlijn op verschillende stations in Nederland. Zo stopt de trein op station Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Ook in de Duitsland maakt de trein diverse stops (zie onderstaande afbeelding).

Reistijd IC Berlijn

TrajectReistijd
Amsterdam Centraal – Berlijn6:20 uur
Rotterdam Centraal – Berlijn6:51 uur
Schiphol Centraal – Berlijn6:29 uur
Hilversum – Berlijn5:50 uur
Amersfoort – Berlijn5:36 uur
Apeldoorn – Berlijn5:05 uur
Deventer – Berlijn4:52 uur
Hengelo – Berlijn4:13 uur

Toekomst InterCity Berlijn

In de nabije toekomst moet de reistijd worden geminimaliseerd om te concurreren met het vliegtuig. NS International heeft als doelstelling om de reistijd te verkorten naar 4 uur. Hiervoor wordt mogelijk gebruik gemaakt van een andere route. Zo zal de trein mogelijk via Utrecht en Arnhem naar Duitsland reien, waarna deze in Duitsland overgaat op de hogesnelheidslijn naar Berlijn.

trein berlijnTrein Duitsland