Met de trein naar Londen St Pancras voor 46 euro

Heb je Londen altijd al een keer willen bezoeken? Dan is dit je kans! Vanaf september 2020 rijden er directe treinen vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Londen. Treintickets zijn tot 6 maanden voor vertrek tegen het voordeligste tarief verkrijgbaar, namelijk 46 euro (2e klas) per enkele reis.

Nog nooit was een treinkaartje naar Londen St Pancras zo voordelig en was de reistijd zo kort. Zo doe je er op dit moment nog maar 3.29 uur over, doordat de grenscontrole in Brussel-Zuid is geëlimineerd. Daarbij ontvang je extra flexibiliteit op jouw ticket, want tot 14 dagen voor vertrek is het mogelijk om een treinreis geheel gratis te annuleren. Dit alles doordat beide overheden duurzaam reizen willen stimuleren en het traject per Eurostar naar Londen St. Pancras concurrerend willen maken tegenover het vliegtuig. Bijkomend voordeel is dat je met de trein in Londen uitstapt in het centrum en geen transfer nodig.

Londen bezoeken met de trein

Maar waarom een reis naar Londen? Je hebt de verhalen over winkelen vast gehoord, maar als dat nog niet genoeg is zijn er natuurlijk tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Als inwoner van Europa moet je dit gewoon een keer hebben gezien en is er eigenlijk geen excuus. Voor 46 euro reis je namelijk al met de trein naar Londen. Hoewel de stad duur kan zijn is dit met een goede voorbereiding te voorkomen. Een treinreis naar Londen boeken? Dit kan met en zonder hotelovernachting. Kijk hiervoor op:

De treinreis naar Londen verloopt vanuit Nederland via Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal, waarbij de grenscontrole bij vertrek plaatsvindt. Op deze manier wordt de reistijd geminimaliseerd en kan je blijven zitten in de Eurostar naar Londen. Vervolgens rijdt de trein via Antwerpen en Brussel naar de kanaaltunnel. Met een reistijd van slechts 3.29 uur kom je aan in hartje centrum en kan jouw stedentrip beginnen!

Winkelen

Wil je een dagje winkelen in Londen? Winkelen hoeft niet duur te zijn met de summer- en wintersale en een Primark in het centrum. Een ander leuk initiatief in Londen zijn de tweedehands artikelen die nieuw leven krijgen in de wijk Camden. Hier zijn verschillende boetiekjes die tweedehands kleding en producten aanbieden tegen gereduceerd tarief. Verder kan je heerlijk winkelen in Oxford Street, waar je meer dan 500 winkels bij elkaar treft met bekende merken als Selfridges, Marks & Spencers, Topshop, Zara en het wereldberoemde Harrods. Ook op Regent Street en Bond Street zijn een groot aantal winkels in Londen te vinden.

Bezienswaardigheden

  • Palace of Westminister
  • Big Ben
  • Buckingham Palace
  • National Gallery
  • Londen Eye
  • Tower Bridge
  • Soho
  • Tower of Londen
  • Camden Market

Wist je dat? Je met de Londen Pass toegang krijgt tot 80 attracties.

 

Trein Engelandtrein Londen