Met de InterCity Berlijn naar Berlijn vanaf € 39

Historie, cultuur, winkelen, bezienswaardigheden, het nachtleven en een prachtige omgeving. Berlijn is veelzijdig en met een directe treinverbinding bereikbaar. Dagelijks vertrekken er zes treinen van InterCity Berlijn (IC Berlijn) vanaf Amsterdam Centraal naar Berlijn Hbf. De treinreis duurt 06:18 uur met tussenstops in Nederland en Duitsland. Binnen Nederland stopt de IC Berlijn op station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Duitsland stappen reizigers in op station Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg en Stendal. In de omgeving van Berlijn is er keuze uit drie treinstations; Berlijn Spandau, Berlijn Hbf (centrum) en Berlijn Südkreuz.

Treinkaartjes InterCity Berlijn

Treinkaartjes zijn online eenvoudig te boeken bij TheTrainLine, Deutsche Bahn, B-Europe en NS International. 180 dagen voor vertrek worden tickets vrijgegeven voor verkoop en zijn kaartjes met korting verkrijgbaar. Treinkaartjes met SuperSparPreis tarief zijn vanaf € 39 verkrijgbaar per enkele reis. Retour komt dit neer op een totaalprijs van € 78. Voor 1e klas zitplaatsen komt dit neer op een prijs van € 59,90 per enkele reis en € 129,80 per retour.

Tarieven stijgen naar mate de gewenste reisdatum dichterbij komt. In de bovenstaande afbeelding is de prijsstijging te zien. De prijzen van treinkaartjes per InterCity Berlijn zijn afhankelijk van de gewenste reisklasse, flexibiliteit en het moment van boeken.

Onderweg in de trein naar Berlijn

Eenmaal plaatsgenomen in de trein naar Berlijn geniet u van comfortabele stoelen, voldoende beenruimte en een ontspannen manier van reizen. Aan boord zijn toiletten, kunt u de benen strekken en is een bistrorijtuig voor een hapje en drankje. Het vakantiegevoel begint al in de trein!

Instappen!

Er wordt aangeraden om 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn op het station. U kunt instappen en opzoek naar de zitplaats. Vervoersbewijzen worden later door het personeel gecontroleerd. Heeft u een vraag? Voor vragen is er altijd voldoende personeel aanwezig in internationale treinen. Bagage plaatst u in de daarvoor bestemde ruimtes. Handbagage kan tussen de stoel of boven de zitplaats.

Voor grote bagagestukken, fietsen of huisdieren gelden aparte regels. Neem hiervoor contact op met de aanbieder.

 

InterCity BerlijnInternationale Treinreizentrein berlijnTrein Duitsland