Leukste Kerstmarkten in Nederland

Het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Niet alleen de feestdagen en oudjaarsavond maken deze dagen speciaal. Ook de evenementen, activiteiten en kerstmarkten in Nederland maken het verschil. Denk aan bijvoorbeeld het Amsterdam Light Festival, een NS Wandeling of een dagje weg met een goedkoop treinkaartje. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen leuke kerstmarkten in Nederland georganiseerd. Wil jij iets leuks doen deze maand? Bezoek dan een leuke kerstmarkt in Nederland.

Top 5 leuke kerstmarkten in Nederland

Een leuke dagje weg? Combineer shoppen met een betoverende en sprookjesachtige kerstmarkt. Ter inspiratie hebben wij een overzicht gemaakt van de 5 leukste kerstmarkten in Nederland. Hieronder lees je alles over de openingstijden, locatie en unieke kerstsfeer van de kerstmarkten.

1.) Kerstmarkt in Maastricht

Op nummer 1 staat de kerstmarkt in Maastricht. Ook wel bekend als Magisch Maastricht te vinden op het Vrijthof. De stad wordt van 29 november tot en met 31 december omgetoverd in een magisch kerstparadijs. Hierbij zul je versteld staan van duizenden lichtjes, kraampjes, een schaatsbaan en reuzenrad.

2.) Grotten van Valkenburg

Ben je echt opzoek naar een unieke ervaring? Van 15 november tot en met zondag 29 december worden de grotten van Valkenburg versiert. Het is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt in Nederland. Het is dit jaar alweer de 34e editie en is met de vele stands een absolute aanrader.

3.) Winterparadijs in Amsterdam

Van dinsdag 21 tot en met 30 december worden de beurshallen van Amsterdam RAI omgetoverd in een winterparadijs! Er is van alles te beleven op het evenementen. Zo vind je hier een mega reuzenrad met uitzicht over Amsterdam, een schaatsbaan, tubebaan en een groot aantal kraampjes. Zowel in- als outdoor zijn er dingen te beleven in het Winterparadijs in Amsterdam. Daarbij zijn er twee podia met apres-ski of optredens van artiesten als Xander de Buisonjé.

Natuurlijk is dit evenement goed te combineren met een dagje Amsterdam of een rondvaart door het Amsterdam Light Festival.

4.) Royal Christmas Fair

Een Winterfair met ruim 100 kraampjes vind je in Den Haag. Van 12 tot en met 23 december wordt Lange Voorhout in kerstsferen gebracht. Toegang tot de prachtig versierde straten van de Royal Christmas Fair in Den Haag is gratis. Kraampjes met eten, drinken, cadeaus en woonartikelen tref je op deze prachtig versierde winkelstraat.

Ook de winterfair in Den Haag is uitstekend te combineren met een dagje shoppen!

5.) Lebuinus kerstmarkt in Deventer

Een unieke en speciale locatie voor een kerstmarkt is toch wel de Lebuinuskerk in het centrum van Deventer. De kerstmarkt wordt hier voor de 33e keer georganiseerd en is ieder jaar weer een sfeervolle en leuke  kerstmarkt in Nederland. Van donderdag 12 tot zondag 15 december is de kerstmarkt in de Lebuinuskerk geopend met gratis toegang.

kerstmarkttrein AmsterdamTrein Den HaagTrein DeventerTrein MaastrichtTrein Valkenburg