Faciliteiten, Zitplaatsen en meer aan boord van IC Berlijn

Overweegt u een treinreis met de InterCity Berlijn (IC Berlijn) te maken en benieuwd naar de faciliteiten, reisklasse, zitplaatsen en reismogelijkheden? Op de plattegrond van de IC Berlijn is het doel van de verschillende rijtuigen en compartimenten goed weergegeven. Er zijn in totaal 9 rijtuigen voor reizigers, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen tweede klas, eerste klas en ouders met kinderen.

In totaal telt de InterCity Berlijn 607 zitplaatsen, waarvan 54 eerste klas en 475 tweede klas en 2 rolstoelplaatsen. Daarnaast worden ouders met kinderen in rijtuig 10 gescheiden van de overige reizigers om irritaties te verminderen. Daarbij kunnen kinderen op deze manier met elkaar spelen. Verder kent de IC Berlijn faciliteiten als fietsenrekken, zodat u de fiets, tandem of driewieler kunt meenemen in de trein. Vouwfietsen kunt u opgevouwen boven uw zitplaats of tussen de stoelen houden. Tevens is er een bistrocafé aanwezig in rijtuig 11 en stopcontacten bij alle zitplaatsen 1e klas en de tafelplaatsen 2e klas.

Plattegrond InterCity Berlijn

Op de plattegrond van de InterCity Berlijn zijn faciliteiten als toiletten, fietsenrekken, het bistrocafé en de familieruimtes goed te zien.

Fietsrijtuig is Rijtuig 4 van IC Berlijn

Een van de hoofdvoorzieningen vindt u in rijtuig 4, waarvan veelvuldig gebruik wordt gemaakt. In het fietsrijtuig zijn 16 plaatsen met zitplaatsen dichtbij voor de fietseigenaren. Voor de 16 beschikbare fietsplaatsen dient u vooraf telefonisch te reserveren, waarbij u voor € 12 per enkele reis of € 24 retour (excl € 4 reserveringskosten) een fietsplaats kunt reserveren. Doe dit tijdig, zodat u een plaats heeft bemachtigd. Houdt er rekening mee dat u ongeveer 15 minuten voor vertrek uw fiets dient te plaatsen in de InterCity Berlijn om geen vertraging te veroorzaken. Voor Tandems worden twee fietsplaatsen gerekend en ook driewielers voor mobiel beperkten mogen mee in de trein. Voor vouwfietsen tot 85x85cm geldt dat u deze boven de zitplaats of tussen de stoelen mag houden in de trein, zolang het geen overlast veroorzaakt of andere reizigers/personeel belemmerd.

IC Berlijn rijtuig 5 t/m 8 (Tweede Klas)

In rijtuig 5 t/m 8 vindt u de meerderheid van de zitplaatsen. De zitplaatsen zijn tweede klas met een totale capaciteit van 80 per rijtuig (320 totaal). Stopcontacten vindt u bij de tafelplaatsen en toiletten zijn gepositioneerd bij de ingangen.

Rolstoel en Tweede Klas in rijtuig 9

Per IC Berlijn is er in rijtuig 9 plaats voor 2 rolstoelen inclusief 2 begeleiders. Verder treft u in rijtuig 9 nog 65 Tweede Klas zitplaatsen.

Familiecoupé in rijtuig 10

Voor ouders met kinderen is er de speciale Familiecoupé met een kinderafdeling en twee gezinscoupés. Dichtbij het bistrocafé en twee toiletten bij beide ingangen.

Bistrocafé in rijtuig 11

Even de benen strekken en een hapje en een drankje scoren? Dan loopt u naar rijtuig 11 waar verschillende dranken en etenswaren worden aangeboden tegen redelijke tarieven. U kunt hier plaatsnemen of terug naar de zitplaats om uw consumpties te nuttigen.

IC Berlijn Eerste Klas rijtuig 12

In rijtuig 12 treft u 54 eerste klas zitplaatsen met aan beide kanten toiletten en stopcontacten bij elke zitplaats.

InterCity BerlijnInterCity DuitslandKorting BerlijnTickets InterCity Berlijntrein berlijnTrein Duitsland