Faciliteiten, Zitplaatsen en Meer aan boord van de Thalys

Thalys verzorgt al jaren de treinreis naar Antwerpen, Brussel en Parijs. Daarbij biedt Thalys in de zomer- en winterperiode een directe verbinding aan naar bestemmingen in Zuid-Frankrijk en wintersportgebieden. Overweegt u deze trein als vervoersmiddel voor uw vakantie, weekendje weg of dagje shoppen? Bekijk de faciliteiten en zitplaatsen aan boord van de Thalys d.m.v. de plattegrond.

Wanneer u tickets boekt voor de Thalys ontvangt u altijd treintickets met rijtuig- en zitplaatsnummers. Op het perron van internationale treinen hangt een informatiebord met daarop de rijtuignummers, waarop u kunt zien waar u het rijtuig kunt verwachten. De Thalys komt niet altijd met rijtuig 1 t/m 8, maar komt soms met 11 t/m 18 of 21 t/m 28. In dat geval is rijtuig 1 altijd hetzelfde als 11 en 2 als 22. Dit geldt ook voor 3 – 13 – 23, 4 – 14 – 24 enz.

Plattegrond Thalys

Bekijk de plattegrond, zitplaatsen en faciliteiten aan boord van de Thalys. Daarnaast

Treinen van Thalys tellen 8 rijtuigen met in totaal 380 zitplaatsen, waarvan 125 Eerste klas zitplaatsen en 255 Tweede klas. Daarnaast bevinden zich 2 rolstoelplaatsen in rijtuig 1 (1e klas).

Eerste Klas (Rijtuig 1)

In het voorste gedeelte van de trein bevindt zich de vergaderruimte, 2 rolstoelplaatsen en 37 Eerste Klas zitplaatsen. De stoelen zijn comfortabeler, ruimer en hebben meer beenruimte. Daarbij beschikken alle zitplaatsen over stopcontacten en ontvangt u catering aan de zitplaats. Bagagestukken kunt u plaatsen bij de ingang in de daarvoor bestemde rekken. Hier bevindt zich tevens de toilet.

Eerste Klas (Rijtuig 2 en 3)

De overige Eerste Klas zitplaatsen vindt u in rijtuig 2 en 3. Ook hier maken reizigers gebruik van gratis WiFi en catering aan de zitplaats. Reistassen en grote bagagestukken kunnen worden geplaatst op de daarvoor bestemde plaatsen bij de ingang. Handbagage mag boven de zitplaats of tussen de stoel.

Thalys Bar / Bistrorijtuig (Rijtuig 4)

Honger gekregen of gewoon even de benen strekken? Dan kunt u altijd even naar het Bistrorijtuig met de Thalys Bar lopen. Hier kunt u genieten van broodjes, salades en warme of koude snacks. Daarbij beschikt de Thalys Bar over 16 zitplaatsen en een aantal staanplaatsen om te lunchen.

Wanneer u in Brussel of Parijs van plan bent om met de metro te reizen kunt u alvast kaartjes kopen aan boord van de Thalys bij de Thalys Bar. Hiermee voorkomt u onnodige moeite/problemen op het station op uw bestemming. Betalen kan contant of vanaf € 10 per Creditcard.

Tweede Klas (Rijtuig 5 em 6)

In rijtuig 5 en 6 reist u Tweede Klas met in totaal 120 zitplaatsen, waarvan 8 klapstoeltjes. Tevens vindt u in deze rijtuigen toiletten en bagageruimtes bij de ingangen.

Tweede Klas en Kinderruimte (Rijtuig 7)

Rijtuig 7 beschikt over 56 zitplaatsen en 4 klapstoeltjes (2e klas). Daarnaast is er een speciale verzorgingsruimte voor ouders met kinderen.

Tweede Klas en Tafelplaatsen (Rijtuig 8)

Rijtuig 8 van Thalys biedt plaats aan 75 reizigers en beschikt over 2 toiletten. In totaal 3 klapstoeltjes, 56 zitplaatsen en 16 tafelplaatsen.