Bespaar geld met deze bespaartips

Het leven is al duur genoeg en besparen kan dan een uitkomst bieden. Naast besparen op treinreizen heeft Financer.com meer dan 200 tips om geld te besparen. Hiermee is het mogelijk om 400 euro per jaar te besparen. Lees de pagina gewoon eens door en ontdek of er een handige tip voor jouw situatie tussen staat.

Geld besparen met bespaartips

Het is verstandig om jaarlijks te evalueren of de vaste kosten, zoals verzekeringen en abonnementen niet voordeliger kunnen. Denk hierbij aan abonnementen als internet, stroom, mobiele apparaten, de sportschool en digitale diensten. Deze kosten worden maandelijks afgeschreven en worden veelal onderschat, terwijl het aannemelijk is dat het een jaar later ergens anders goedkoper is of zelfs kan worden opgezegd.

Kopen en verkopen

De mogelijkheden om tweedehands spullen te kopen zijn in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Kijk hier eens naar, voordat u een gloednieuw product koopt en teveel betaalt.

Daarbij zijn jouw oude spullen geld waard! Veel mensen hebben hun halve huis gevuld met spullen, terwijl de meerderheid niet wordt gebruikt. Loop je huis eens na en plaats de spullen op Tweedehandsverkoopsites.

Besparen op boodschappen

Veel consumenten worden verleid tot impulsaankopen in de supermarkt en kijken niet genoeg naar lopende aanbiedingen. Zorg ervoor dat u één keer per weer boodschappen doet en maak vooraf een lijstje. Wijk hier niet van af!

Protip: Het is daarnaast handig om de aanbiedingen van de verschillende winkels te bekijken en per supermarkt een boodschappenlijstje te maken.