5x Zonvakantie met Thalys

Deze zomer met de trein naar Frankrijk? Diverse bestemmingen zijn goed bereikbaar met de trein, zoals Bordeaux, Valence, Avignon, Aix en Provence en Marseille. Prachtige zonbestemmingen in het zuiden van Frankrijk die zowel per Thalys als TGV bereikbaar zijn tegen een voordelig tarief en minimale reistijd. Heb jij al vakantieplannen? Bekijk de beschikbaarheid voor internationale treintickets.

Voor de reis kies je natuurlijk voor een groen reisalternatief. Duurzamer dan de huidige internationale hogesnelheidstreinen is op dit moment niet mogelijk. Voor de treinreis naar de zonbestemmingen in Frankrijk reis je per Thalys naar station Brussel-Zuid of Parijs. Hier stap je vervolgens over op de TGV of Thalys naar het gewenste eindstation.

Bordeaux: combinatie van zonvakantie, wij en een grote stad

Een veelzijdige bestemming in departement Gironde. Met een scala aan mooie pleinen, standbeelden, musea, karakateristieke panden en lange winkelstraten kan je hier dagen rondstruinen. Daarbij is Bordeaux gelegen op 2 uur van de kust en nabij diverse wijngaarden. Hiermee beschikt Bordeaux over alle faciliteiten voor een zeer complete zonvakantie in Frankrijk.

Met een reistijd van 7.33 uur en een ticketprijs van slechts 49 euro is een treinreis goed te doen. Treintickets naar Bordeaux boek je natuurlijk snel en voordelig online.

Marseille: havenstad aan de Middellandse zee

Oude vakwerkhuizen, kleurrijke gevels, de grootste handelshaven aan de Middellandse zee in combinatie met zon, zee en strand. Hiermee staat Marseille misschien wel garant voor de mooiste zonvakantie in Frankrijk.

Je kan zowel ontspannen op het strand als wandelen in de omgeving of winkelen in het historisch stadshart. Reis met de trein naar Marseille in 7.28 uur met de TGV of Zon-Thays. Treintickets naar Marseille zijn al vanaf 84 euro verkrijgbaar.

Valence: hoofdstad van de Drôme

Valence is de hoofdstad van de Drôme en gelegen aan de linkeroever van rivier de Rhône. Gezellig opgebouwd die trapsgewijs aflopen richting de rivieroever. In de omgeving tref je prachtige wijngaarden en een schilderachtig groen heuvellandschap. Valence biedt ruimte voor eindeloze wandelingen door de regio en tot rust komen in het centrum en langs de boulevard.

Met de Zon-Thalys reis je al in ongeveer 6.5 uur voor 80 euro naar Valence. Treinkaartjes naar Valence zijn eenvoudig online te boeken.

Avignon: pareltje in Frankrijk

Frankrijk kent tientallen pareltjes en Avignon is er één van. Combineer hier historie met gezellige terrasjes en prachtige wandelingen langs de Rhône. De stad kent vele bezienswaardigheden en historische gebouwen. Hoogtepunt van de stad is absoluut Palais des Papes. Het paleis is in de 14e eeuw gebouwd voor de huisvesting van Pausen die in deze periode niet in Rome zetelden.

Naar Avignon reis je met de TGV of Zon-Thalys in ongeveer 7 uur. Treinkaartjes naar Avignon zijn vanaf 84 euro verkrijgbaar, wanneer je drie tot vier maanden voor vertrek boekt.

Aix en Provence: rijke geschiedenis

In het oosten van de Bouches-du-Rhône ligt het prachtige stadje Aix-en-Provence. Een zonvakantie bestemming in Frankrijk met een rijke geschiedenis. Hierdoor vind je nog verschillende historische gebouwen die goed bewaard zijn gebleven. Neem bij een bezoek zekere even de tijd voor Place d’Albertas en Kathedraal van Saint-Sauveur.

Ook Aix-en-Provence bezoeken? Neem de TGV of Zon-Thalys naar deze zonnige bestemming in Zuid-Frankrijk. Met de trein ben je ongeveer in 7,5 uur in de stad. Een treinkaartje naar Aix-en-Provence is verkrijgbaar vanaf 84 euro (2e klas).

Trein Aix-en-ProvenceTrein AvignonTrein BordeauxTrein FrankrijkTrein MarseilleTrein Valence