5x trein naar kust in Frankrijk

Ben je opzoek naar een leuke zonbestemming? Reis dan met de trein naar de kust in Frankrijk. De Franse kust kent prachtige steden voor zowel de zonaanbidder, als de actieve vakantieganger. Wandelen, fietsen, kanoën, surfen of een andere activiteit? Het is allemaal mogelijk aan de Franse kust in zowel noord- als zuid Frankrijk.

Ter inspiratie hebben wij natuurlijk 5 bestemmingen geselecteerd. Nabij diverse zonbestemmingen, prachtige stranden en een veelzijdige omgeving. Ontdek de mogelijkheden en zoek treintickets naar Frankrijk.

Bordeaux:  Lacanau, Carcans en Le Porge

Niet alleen voor de beste Franse wijn ga je naar de regio van Bordeaux. De stad is uitstekend bereikbaar met de trein en heeft een prachtig centrum. In de omgeving vind je diverse strandbestemmingen in Frankrijk, zoals Lacanau, Carcans en Le Porge.

Bezoek deze zonbestemming aan de kust van Frankrijk met de trein. Er rijden het hele jaar treinen van TGV naar Bordeaux en in de zomerperiode rijdt een speciale Zon-Thalys op het traject om de vakantiedrukte op te vangen. De trein naar Bordeaux rijdt in 7.33 uur naar het internationale treinstation. Tickets zijn vanaf 49 euro te bemachtigen, wanneer je deze 3 tot 4 maanden voor vertrek boekt met vroegboekkorting.

Rennes: Quimper, Morlaix, Saint-Malo, Brest en Lorient

In het noorden van Frankrijk vind je de kust van Bretagne. Reis met de trein naar Rennes, waarna je kan overstappen op vervoer of een huurauto naar één van de badplaatsen in de regio. Denk aan Loquirec, Brest, Morlaix, Lannion, Lorient, Carnac, Lannion, Sant Brieuc of Saint-Malo.

Verder kent de omgeving prachtige historische bezienswaardigheden, een mooie granieten kustlijn en leuke activiteiten. Ideale bestemming voor jouw (zomer)vakantie.

Nantes: Pornic, La Plaine-sur-Mer en Challans

De stad is gelegen aan de Loire in het midden van de Franse westkust. Nantes is veelzijdig en biedt zowel voor de genieter als actieve vakantieganger voldoende faciliteiten. Kanoën, fietsen, wandelen of surfen behoort allemaal tot de mogelijkheden van de regio. Populaire badplaatsen in de buurt van Nantes zijn natuurlijk: Pornic, La Plaine-sur-Mer en stranden nabij Challans. Vanuit Nantes doorreizen kan ook naar bijvoorbeeld La Rochelle.

Reis met de trein naar Nantes in ongeveer 7 uur per TGV. Hiervoor reis je eerst per trein naar Parijs, waarna je overstapt op de directe trein naar Nantes. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 89 euro, wanneer je 3 tot 4 maanden voor vertrek boekt.

Biarritz: Bayonne, Bidart en Saint Jean de Luz

Ga je voor een zonzekere bestemming aan de Franse kust? Dan reis je verder door naar het zuiden. In Zuid-Frankrijk tref je badplaatsen als Biarritz, Bayonne, Bidart en Saint Jean de Luz. Prachtige surfstranden waar zelfs de professionele surfers hun kunsten vertonen.

Naast de kust van Biarritz is het goed vertoeven langs rivier de Adour. Hier kan je varen, wandelen, fietsen en ontspannen en naderhand genieten van een heerlijke lokale wijn.  Reis met de trein naar Biarritz met een reistijd van 9.35 uur en een ticketprijs van 59 euro. Stap vervolgens over op vervoer naar de eindbestemming voor één van de kustplaatsen in Zuid-Frankrijk.

Marseille: Cassis, La Ciotat en Toulon

Kies je voor de Middellandse zee? Dan reis je met de trein naar Marseille en kies je uit één van de populaire badplaatsen, als Marseille, Cassis, La Ciotat of zelfs Toulon. Een kaartje koop je vanaf 59 euro, waarna je per TGV vanaf Parijs naar Marseille reist. Vanaf Nederland reis je met een reistijd van 9.35 uur naar de Zuid kust van Frankrijk.

Trein BiarritzTrein BordeauxTrein FrankrijkTrein MarseilleTrein NantesTrein Quimper