5x mooiste steden in Zwitserland

Overweeg je een treinreis naar Zwitserland te maken? In dit land wordt al snel duidelijk dat je voor de allermooiste plekken helemaal niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen. Een wandeling door de Bergen in Zwitserland voelt als een wandeltocht door een schilderij. Imposante bergwanden, onbelemmerde vergezichten, sprankelende meren en kronkelende rivieren vind je op diverse plaatsen. Hiervan hebben wij de 5 mooiste steden en streken geselecteerd.

Natuurlijk reis je met de trein naar Zwitserland. Dit is uitstekend te doen met dagelijks meer dan 6 verbindingen. Zo vertrekt er meermaals per dag een ICE International vanaf station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. In Duitsland dien je op station Keulen, Franfurt of Mannheim over te stappen op de directe ICE International naar Zwitserland of de nachttrein (OBB Nightjet).

Met de trein naar Zwitserland

De internationale trein naar Zwitserland is het meest duurzame vervoersmiddel. Daarnaast reis je comfortabel, snel en voordelig. Zo zijn treinkaartjes naar Zwitserland al vanaf 49 euro (2e klas) en 99 euro (1e klas) verkrijgbaar. Boek kaartjes altijd via Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij selecteren de voordeligste aanbieder en zijn op de hoogte van de laatste aanbiedingen.

Goedkoop treinkaartje naar Zwitserland kopen? Dan boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek. Bekijk de reisplanner voor de beschikbaarheid.

Interlaken: Jungfraujoch, Thunersee en Lauterbrunnen


Een plek waar je nog jaren over zult vertellen is de regio van Interlaken en Thün. Hier doen zich schilderachtige taferen voor met waanzinnig mooie bergmeren, watervallen, grotten, kloven en bergen. Maak hier mooie wandelingen langs de Thunersee en Brienzersee. Ook Jungfrauregio en Lauterbrunnen kennen schitterende wandelingen, bergbaantjes en panoramapunten. Helemaal tot rust komen? Dan is de regio van Interlaken zeker iets voor jou.

Zermatt: Outdoor walhalla in Wallis


Het walhalla voor de beginnende en gevorderde wandelaar. Zermatt in kanton Wallis kent een groot aantal bergtoppen boven de 4000 meter, waaronder de wereldberoemde berg Matterhorn. Tijdens een wandeling in Wallis lijkt het alsof je droomt. Je zal je dan ook regelmatig in de arm moeten knijpen om de realiteit te bevestigen.

Een bekende wandeling in Zermatt Wallis is de 5-Seenweg (Five Lakes Walk of 5-meren wandeling). De wandelroute is in totaal 9,3 kilometer met de meest spectaculaire uitzichten. Het is dan ook lastig om dit gebied slechte foto’s te maken.

Luzern: Vierwoudstrekenmeer

Trein Luzern

In Centraal Zwitserland vind je het Vierwoudstrekenmeer. Het meer staat ook wel bekend als het Meer van Luzern. Het sprookjesachtige meer is omgeven door hoge bergtoppen en authentieke dorpjes. Bij een bezoek aan de regio lijkt de tijd stil te staan en kan je genieten van serene rust. Bezoek Luzern met de trein. De bestemming is uitstekend bereikbaar met de trein en beschikt over moderne hotels en gezellige horecagelegenheden langs het water. Vervolgens kan je een rondvaart maken over het Vierwoudstrekenmeer of een wandeling door het bergenlandschap.

Pilatus-Mittaggüpfi-Gfellen is een van de mooiste hikes in de regio van ongeveer 13 kilometer lang. Houdt er wel rekening mee dat deze wandelroute door de hoogteverschillen wel 6 uur kan duren.

Lavertezzo: Mediterraanse droom in Ticino


In het zuiden van Zwitserland is regio Ticino zeker de moeite waard. Je waant je hier in een magische regio met romantische en schitterende wandelingen.  De Italiaanse invloeden en sfeer kan je hier bijna proeven en zie je terug in de planten, bossen, bouwstijl, frisse wind en het smaragdgroene water.

Maak hier één van de mooiste wandelingen in Zwitserland bij Lavertezzo naar Sonogno met een afstand van 13 kilometer langs de sprankelende rivier.

Chur: 5-merentocht in Graubunden


Nog een tocht met 5 meren? Jawel! Ook nabij het Zwitserse Chur vindt je vijf kristalheldere bergmeren met waanzinnig mooie uitzichten over de Oost-Zwitserse Alpen. De klassieke bergtocht begint bij de Pizolhut en brengt je naar Gaffia. Hierbij passeer je onderweg 5 meren, namelijk de Wangsersee, Wildsee, Schottensee, Schwarzsee en Baschalvasee.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest