5x Kajakken of Kanoën op de grens van Nederland en Duitsland

In voor een avontuur en genieten van rust en pure natuur? Bezoek dan één van deze kanoroutes in Duitsland. Kajakken of kanoën in Duitsland kan in diverse regio’s, zoals in de regio nabij de Nederlandse grens, in Noord-Duitsland, maar ook in Zuid-Duitsland zijn schitterende routes. Nieuwsgierig? Wij hebben 5 routes voor je uitgezocht en natuurlijk goed bereikbaar met de trein.

Alles wordt mooier vanaf het water! Daarbij ben je samen lekker aan het bewegen en ontdek je samen unieke gebieden vanuit een kano. Natuurlijk reis je duurzaam en voordelig met de trein naar één van deze regio’s. Zowel de InterCity Berlijn als ICE International vertrekken dagelijks 5 tot 6 keer vanuit verschillende Nederlandse treinstations naar Duitsland. Bekijk de beschikbaarheid en boek jouw treinreis 2 tot 6 maanden voor vertrek voor de voordeligste prijs.

Internationale treinkaartjes

Over de Ems bij Rheine

Reis per InterCity Berlijn naar Rheine en huur een kano voor een route over de Ems. Leuk voor kleine en grote groepen van alle leeftijden. Vaar per kajak, sup of kano door het Münsterlandschap en geniet peddelend van het kronkelende riviertjes door het natuurgebied. Onderweg kom je namelijk een aantal natuurreservaten tegen op de Ems. Even uitrusten? Geen probleem, want de rivier kent diverse spots om te pauzeren.

De Eifel

Het is niet de eerste keer dat wij de Eifel noemen als leuke vakantiebestemming. Je kan er van alles beleven en het is op minimale reisafstand van de Nederlandse grens. Het is een prachtig vakantiegebied op enkele uren reisafstand. Afhankelijk van de waterstand is een kanotocht in het natuurgebied mogelijk. Zowel voor 1 dag als 2 dagen zijn er routes beschikbaar, waarbij je langs stroomversnellingen, bosrijke gebieden en bergwanden vaart.

Kanoën op de Vecht

Op enkele uren reisafstand van Zwolle vind je de Vecht. Hier kan je samen met collega’s, vrienden of familie uren geniet van een ongerept waterlandschap met prachtige heidelandschappen en bosrijke gebieden. Een kanotocht over de Vecht is een avontuurlijke natuurbelevenis geschikt voor jong en oud. Bij diverse locaties is het mogelijk om een kajak of kano te huren voor de kanovaart.

Rivier de Hase en Hunte

Net over de Duitse grens bij Emmen vind je de riviertrektocht over de Hase. Geniet hier van prachtige riviervlaktes, vissers langs de kant en pure natuur. Vervolgens zou je verder kunnen over rivier de Hunte. Deze loopt van Hunteburg tot Oldenburg. Eventueel zou je een meerdaagse kanovaart kunnen organiseren in deze omgeving.

Haltern am See

Vlak over de Nederlandse grens ligt Haltern am See. Hier vind je een prachtig merenlandschap waar je uren kan kanoën, kajakken of varen met één van de bootjes. Bij bootverhuur Meilenbrock kan je diverse boten huren en krijg je voldoende informatie voor een volle dag vaarplezier. Daarnaast zou je eventueel de charmante stad met rijke historie kunnen bezoeken.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest