5 leuke steden met rondvaart in België

Ben je bezig met het plannen van een weekendje weg of stedentrip? Dan kan een beetje inspiratie nooit kwaad. Wij hebben 5 leuke steden met rondvaart in België geselecteerd. Een boottochtje over een rivier, gracht of meer geeft vaak extra charme aan de stedentrip. Daarbij zien bezienswaardigheden er vaak nog mooier uit vanaf het water en kan je deze in alle rust bekijken.

Gent: rondvaart door haven of Nieuwpoort

Deze stad in België heeft drie boottochten. Maak een rondvaart door de Haven van Nieuwpoort of door de middeleeuwse binnenstad. Daarbij zijn er diverse themaboten, zoals een diner, watertaxi of hop-on hop-off variant. Als je beide rondvaarten in Gent al hebt gehad is een vaartocht over de Leie ook een prachtige optie.

Duurzaam reizen? Dan ga je natuurlijk met de trein naar Gent! Al voor 29 euro reis je per InterCity Brussel naar Gent met een overstap op station Antwerpen Centraal. Vanaf Antwerpen Centraal pak je de rechtstreekse trein naar Gent Sint Pieters.

Brugge: rondvaart maakt stedentrip compleet

Bij een bezoek aan Brugge moet je eigenlijk gewoon een rondvaart of boottocht hebben gemaakt. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden, zoals een watertaxi, rondvaartboot of een huurboot. Vaar over de Brugse Reien in ongeveer 30 tot 60 minuten en bekijk de mooiste bezienswaardigheden vanaf het water. Maak jouw bezoek aan Brugge compleet met een rondvaart!

Reis naar Brugge met de Thalys of InterCity Brussel. Treinkaartjes naar Brugge zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro. Je reist eerst per trein naar Antwerpen, waarna je overstapt op de directe trein naar Brugge. Met een reistijd van ongeveer 3 uur per Thalys of 4 uur per IC Brussel kom je aan in het centrum van deze leuke stad in België.

Mechelen: high-light tour over het water

Bij een bezoek aan Mechelen zullen de prachtige bezienswaardigheden in de stad zeker indruk op je maken. Zo staat Mechelen maar liefst 4 keer op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf het water zijn de high-lights nog mooier. Maak daarom een rondvaart van ongeveer 60 minuten over de Binnendijle en bekijk de mooiste plekjes van Mechelen vanaf het water.

Ontspannen en comfortabel reizen? Dan ga je met de trein naar Mechelen. Je reist per Thalys in 1.58 uur en per IC Brussel in 2.25 uur naar het centrum van deze bestemming. Onderweg hoef je slechts één keer over te stappen. Je reist naar station Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Mechelen. Treinkaartjes boek je al vanaf 25 euro.

Antwerpen: unieke haven rondvaart

In Antwerpen kan je eigenlijk een heel weekend vertoeven. De stad is veelzijdig en er is van alles te beleven. Uiteraard maak je eerst een wandeling door de stad en bekijk je de bezienswaardigheden. Wil je even ontspannen en toch iets unieks beleven? Maak dan een haven rondvaart in één van Europa’s grootste havens. Dit is absoluut een aanrader en leuke boottocht, waarmee je Antwerpen op een unieke  manier bekijkt.

Als je naar Antwerpen gaat is er eigenlijk geen twijfel mogelijk. Dan reis je natuurlijk met de trein naar Antwerpen, want er is eigenlijk geen vervoersmiddel zo voordelig, duurzaam, comfortabel en snel. Met een reistijd van 1.53 uur en een prijs vanaf 9 euro kom je aan in het centrum van de stad. Vervolgens kan de stedentrip beginnen!

Luik: boottocht over de Maas

Luik is meer dan een studentenstad. Het historische stadscentrum maken dit een mooie bestemming voor een wandeling, gecombineerd met winkelen en een rondvaart. Maak een rondvaart langs Luik over de Maas en kom langs de leukste plekjes in de provincie.

Natuurlijk reis je met de trein naar Luik. Hiervoor reis je per InterCity naar Maastricht, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Luik. Treinkaartjes boek je vanaf 18 euro en zijn online verkrijgbaar zonder boekingskosten. Met een reistijd van 3.12 uur kom je aan op de bestemming.

Trein AntwerpenTrein BruggeTrein GentTrein LuikTrein Mechelen