4 steden voor een vrijgezellenfeest in Europa

Ben je een vrijgezellenfeest aan het plannen en kijk je naar de mogelijkheden voor het buitenland? De trein is vaak ideaal voor een vrijgezellenfeest, omdat je bij elkaar zit en onderweg spelletjes kan doen. Uiteraard moet de eindbestemming wel goed bereikbaar zijn en daarom hebben wij 4 steden geselecteerd voor een vrijgezellenfeest in Europa.

Luik: studentenstad met onbeperkt nachtleven

Trein Luik

Als je opzoek bent naar een stad voor je vrijgezellenfeest dan is luik de absolute nummer 1. In deze studentenstad is er altijd wat te doen, want clubs en kroegen zijn 24/7 geopend. Vanwege de grote hoeveelheid studenten is er ook altijd iemand op straat en is er voldoende publiek. Zeker in het weekend stroomt wijk le Carre helemaal vol met uitgaanspubliek.

Klaar met stappen of nog een activiteit doen? Luik ligt nabij de Ardennen, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Van raften en kajakken tot wandeltochten en quadrijden. Alles is mogelijk in de Ardennen.

Reis eenvoudig met de trein naar Luik. Je reist per InterCity naar Maastricht, waarna je overstapt op de stoptrein naar Luik. Met een reistijd van 3 uur en een ticketprijs van 18 euro kom je aan in Luik.

Keulen: mooie stad met uniek nachtleven

Trein Keulen

Bij het plannen van een vrijgezellenfeest denk je al snel aan België, maar ook in Duitsland zijn super leuke bestemmingen te vinden. Zo ligt op minimale reisafstand de stad Keulen met tal van bezienswaardigheden, zoals de Dom van Keulen en de spoorbrug waar de vrijgezel de eeuwige liefde kan verklaren met een hangslotje.

Verder kan je met het nachtleven in Keulen alle kanten op. Tientallen unieke clubs, zoals dansclub Nachtflug, Gallery, Diamonds en Triple-A. Uiteraard mag je de twee bekendste clubs niet overslaan; Ambulance en Bootshaus. Wil je indrinken of opzoek naar een gezellig danscafe? Neem dan even een kijkje bij Cent Club, met cocktails vanaf 3 euro!

Een unieke club in Keulen is Privilege met een druipsteengrotten-look. Dit wordt vervolgens afgewisseld met goud en krokodillenleder-elementen. De vloer in Barokstijl maakt het plaatje helemaal compleet en maakt deze nachtclub in Keulen zeker de moeite waard om te bezoeken.

Natuurlijk reis je met de trein naar Keulen. De ICE International vertrekt dagelijks 5 keer vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal met een directe verbinding naar Köln Hbf. Je komt met een reistijd van 2.38 uur aan in hartje centrum. Treinkaartjes naar Keulen reserveer je al voor 20 euro (2e klas).

Antwerpen: Hip, Groots en Modern

Trein Antwerpen

Wil je echt helemaal los? Dan is stapwalhalla Antwerpen the place to be! De stad is hip, groot en modern met diverse hippe dansclubs, biercafés en kroegen. Hippe clubs die je tegenwoordig zeker moet bezoeken zijn: Noxx, IKON Club en Cafe D’Anvers. De laatst genoemde is gevestigd in een kerk en stond 5 jaar lang in de top 100 clubs van de wereld!

Eigenlijk is er geen handiger vervoersmiddel dan de trein naar Antwerpen. Met dagelijks 30 directe verbindingen vanaf verschillende stations in Nederland en een ticketprijs vanaf 9 euro is de internationale trein onverslaanbaar.

Gent: levendig en hip stadshart

Trein Gent

Duizenden studenten, een gezellig stadshart en een hippe muziekscene. In Gent tref je tientallen clubs, danscafés en kroegen voor een onvergetelijke avond. Bij een bezoek aan Gent moet je zeker even langs Charlatan, Bar des Amis, Kinky Star en Kingstreet. Verder kan je de avond natuurlijk rustig beginnen in een bier café met honderden speciaal biertjes op de kaart.

De treinreis naar Gent is goed te doen. Je reist eerst per InterCity Brussel of Thalys naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Gent. Kaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek voor 29 euro per enkele reis. Met een reistijd van ongeveer 3 uur heb je voldoende tijd voor spelletjes en kunnen de festiviteiten direct beginnen.

Tip: Boek een hotel in de buurt van het station voor optimaal reisgemak.

Mooiste stranden van België

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust....