4 leuke pretparken in Nederland

Wil je binnenkort een dagje weg? Wij hebben 4 leuke pretparken in Nederland voor jou geselecteerd. Uiteraard zijn entree kaartjes voor deze parken regelmatig met korting verkrijgbaar. Kijk daarom altijd even of er een aanbieding of combideal verkrijgbaar is. Hiermee kan je tientallen euro’s besparen! In het overzicht hebben wij gekeken naar parken voor het hele gezin, bereikbaarheid, attracties en populariteit.

Uiteraard reis je met de trein naar één van deze 4 leuke pretparken in Nederland. Hiervoor koop je natuurlijk een goedkoop treinkaartje of dagretour. Kinderen reizen eventueel mee middels een NS Railrunner of Kids vrij abonnement. Vanaf juni mogelijk een nieuw reisproduct met korting voor jongeren van 12 t/m 18 jaar.

Efteling: leuk pretpark in Nederland

Eigenlijk is de Efteling al jaren het populairste pretpark in Nederland. Met jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers lijkt dit dan ook het leukste pretpark van Nederland met een gezellige sfeer, extreme attracties en indrukwekkende thematisering. Denk aan het sprookjesbos en de droomvlucht voor de allerkleinste en bekende attracties als de Python. Het park blijft leuk voor jong en oud en dat zie je terug in de bezoekers aantallen.

Meer over de trein naar Efteling

Slagharen: Attractiepark en Vakantiepark in één!

Attractiepark slagharen is een pretpark en vakantiepark in één. Overheersend thema is het wilde westen met invloeden van cowboys, indianen en Mexico. Met meer dan een miljoen bezoekers per jaar is Attractiepark Slagharen één van de leuke pretparken in Nederland. Bekendste achtbaan van Attractiepark Slagharen is Gold Rush, maar ook zwembad Aqua Mexicana trekt veel bekijks.

Meer over de trein naar Slagharen

Walibi: Halloween Fright Nights

Walibi Holland is waarschijnlijk het pretpark in Nederland die meteen te binnen schiet. Met legendarische achtbanen als de Goliath, de El Condor en de Xpress: Platform 13. Toch haalt dit park jaarlijks net geen miljoen bezoekers.

Sinds 2019 heeft Walibi Holland de Robin Hoofd omgebouwd en veranderd. De hout met stalen achtbaan gaat verder onder de naam Untamed en schijnt een waar spektakel te zijn. Natuurlijk moet je zeker ook een keer bij de Halloween Fright Nights zijn geweest. Dit evenement vind elk jaar plaats rond Halloween (oktober), waarbij echte acteurs je de stuipen op het lijf jagen. Ook zijn er verschillende spookhuizen opgebouwd, waarin “Horror” werkelijkheid wordt.

Meer over de trein naar Walibi Holland

Duinrell: daar kikker je van op

Het park met bijna anderhalf miljoen bezoekers per jaar is leuk voor jong en oud. Van leuke achtbanen als de Falcon en Dragonfly krijg je nooit genoeg. Zoek je iets meer spanning? Dan maak je natuurlijk even een ritje in de Wild Wings en Mad Mill. Ook voor de allerkleinste is het Wonderland ingericht met sprookjes en rustige attracties.

Uniek is natuurlijk het Tikibad. Een tropisch zwemparadijs met 21 glijbanen en staat garant voor onbeperkt zwemplezier.

Meer over de trein naar Duinrell

Dagje weg NederlandDuinrell KortingEfteling met KortingSlagharen KortingTrein PretparkWalibi Holland Korting