4 leuke bezienswaardigheden in Mechelen

Breng een bezoekje aan bourgondisch Mechelen. Een stad die in van de 14 tot 16e eeuw floreerde op het gebied van kunst, filosofie, wetenschap en architectuur. De stad trok welvaart en markante figuren aan als Karel de Stoute en Margaretha van Oostenrijk. Beide leverde een flinke bijdrage in Mechelen aan de bouw van paleizen, tuinen, gildehuizen en kerken.  Verder stond genieten natuurlijk centraal. Binnenkort ook een stedentrip of weekendje naar Mechelen? Dan hebben wij een aantal leuke bezienswaardigheden in Mechelen voor jou geselecteerd. Zo zijn er wandelroutes, activiteiten en bezienswaardigheden in Mechelen die je zeker niet mag overslaan.

Natuurlijk reis je met de trein naar Mechelen. Per InterCity Brussel reis je in 2.25 uur vanuit Amsterdam met een rechtstreekse verbinding. Per Thalys is de reistijd 1.44 uur en dien je over te stappen op station Brussel-Zuid. Kaartjes zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar vanaf 25 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas). Bestel je later? Dan stijgt de prijs tot ongeveer 40 euro per enkele reis.

Sint-Romboutskathedraal: Symbool van Mechelen

De Sint-Romboutskathedraal is het symbool van Mechelen. Bij een bezoek aan deze stad kan je er letterlijk en figuurlijk niet omheen. Aanrader is om de 538 traptreden van de kathedraal te beklimmen. Bovenin de toren geniet je van een prachtige panorama uitzicht over Mechelen. Houdt wel rekening met een entree van 8 euro per persoon voor het beklimmen van de toren.

Brouwerij Het Anker: Oudste brouwerij van België

Leuk is om een bezoek te brengen aan brouwerij Het Anker. Een van de oudste brouwerijen van België met oprichting in 1471. Maak een rondleiding door het familiebedrijf of lunch hier met bier en kip. Bij brouwerij Het Anker in Mechelen tref je diverse speciaalbiertjes aan. Aanrader is Gouden Carolus Whiksy Infused; bier met whisky toevoeging.

Grote Markt: Plein, panden en gevels

Uiteraard breng je in Mechelen even een bezoekje aan de Grote Markt. Prachtige gevels, het stadhuis en gezellige restaurants en terrasjes. Daarbij tref je regelmatig evenementen op het plein. Jouw bezoekje aan de Grote Markt voltooid? Ga dan even langs Rederij Malinska voor een rondvaart over de Dijle, waarbij je Mechelen vanuit een geheel ander perspectief ziet.

Kerken: Kerkentoer door Mechelen

Mechelen beschikt over een groot aantal kerken. Zo vind je hier barokke en gotische kerken, waarbij je zult merken dat elke kerk unieke eigenschappen heeft. Bezoek in Mechelen de volgende kerken:

  • St. Janskerk
  • Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek
  • Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk
  • Begijnhofkerk
  • Sint- Katelijnekerk
  • Sint Pieter-en-Paulkerk
  • Onze-Lieve-Vrouw-van-Leliëndaalkerk

Trein BelgiëTrein Mechelen