4 leuke Bezienswaardigheden in Keulen

Ga jij binnenkort met de trein naar Keulen? Dan mag je deze 5 leuke bezienswaardigheden in Keulen zeker niet missen! Reis per ICE International naar Keulen vanaf station Amsterdam, Utrecht of Arnhem met een directe verbinding. Treintickets naar Keulen koop je al voor 18,90, waarna je met een reistijd van 2.38 uur naar hartje centrum wordt gebracht.

Naar Keulen? De trein is misschien wel de meest voordelige, snelle en comfortabele oplossing. Daarnaast is de trein duurzaam en kom je uitgerust aan op de bestemming. Geniet onderweg van comfortabele stoelen, een bistrorijtuig waar je een heerlijk hapje of drankje kan halen en natuurlijk het panoramarijtuig. In het panoramarijtuig kan je meekijken met de machinist van de ICE International.

Dom van Keulen: Magistrale kathedraal

Wanneer je het station in Keulen uitloopt kan je de Dom van Keulen eigenlijk niet missen. De magistrale kathedraal is een gotisch meesterwerk. De twee torens zijn wereldberoemd en bij een tweede bezoek aan Keulen niet minder imposant.

De twee torens van de Dom van Keulen zijn 157 meter hoog. Het is tegen een kleine vergoeding mogelijk om deze eindeloze trappen te beklimmen. Het uitzicht is het absoluut waard, maar als je slecht te been bent is een beklimming niet aan te raden.

Altstadt: Oudste wijk van de stad!

Kom je naar Keulen voor een dagje winkelen? In de oudste wijk van Keulen vind je een voetgangerszone met honderden winkeltjes. Lange winkelstraten, bekende merken en kleine boetiekjes vind je hier overal.

Naast tientallen restaurantjes en terrasjes vind je hier geweldige historische huisjes en straatjes. Je waant je echt even in het oude gedeelte van de stad en bent echt even weg. Andere bezienswaardigheden in Keulen zijn hier binnen handbereik.

Hohenzollernbrücke: Spoorbrug over de Rijn

De Hohenzollernbrücke is de spoorbrug van Keulen over de Rijn. De brug is eigenlijk niet te missen, want de drie enorme stalen bogen zijn van kilometers afstand te zien. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht over Keulen en over de Rijn. Daarnaast verbindt de spoorbrug het oude met het nieuwe gedeelte van het stadscentrum.

De liefde verklaren? Miljoenen hangsloten hangen momenteel als liefdesbetuiging aan de brug. Symbolisch voor de eeuwige liefde. Vergeet je hangslotje niet! Hang jij er al tussen?

De Rijn: Rondvaart, fietsen of wandelen

Niet alleen de bouwwerken zijn bezienswaardigheden in Keulen. Ook de Rijn is een heuse trekpleister voor veel bezoekers. Maak een rondvaart over de Rijn, huur een fiets of wandel langs de oever.

De stad leent zich met uitstek voor een fantastisch dagje weg. Maak je er liever een complete stedentrip van? Kijk dan eens naar deze 4 mooie steden in Duitsland.

Trein Duitslandtrein keulen