4 leuke bezienswaardigheden in Düsseldorf

Een mooie stad in Duitsland dichtbij de Nederlandse grens is natuurlijk Düsseldorf! Bezoek deze stad met de trein om lekker te winkelen, wandelen of genieten. Je reist vanaf station Amsterdam, Utrecht en Arnhem voordelig en snel met de trein. Voor een prijs van slechts 18,90 euro en een reistijd van 2.11 uur kom je aan in hartje centrum, waarna het dagje uit kan beginnen. Liever een weekendje weg in Duitsland? Bekijk onze 4 mooie steden in Duitsland.

Rheinturm: Panoramapunt in Düsseldorf

Een bezienswaardigheid in Düsseldorf die je zeker niet mag missen is de Rheinturm. Het icoon van Düsseldorf is 240 meter hoog en beschikt over een panoramaplek op 168 meter hoogte. Hier vind je een verdieping in de buitenlucht met tralies of eentje hoger achter glas.

Er zijn ook nog andere panoramapunten in Düsseldorf, zoals je dit ook in Amsterdam of Rotterdam kent. De zogenoemde ‘rooftop bars’ vind je bijvoorbeeld op het 25hours hotel in Düsseldorf of The View Skylounge in de Medienhafen.

Altstadt: Oude stadscentrum

Het oudste gedeelte van de stad met de St. Lambertuskerk als hoogtepunt. Oude straten, gebouwen en straattegels geven je een kijkje in het Düsseldorf van vroeger. Gelegen aan de Rijn geeft dit prachtige plaatjes, dus neem je camera mee!

Ook vind je in de Altstadt een groot aantal winkelketens en boetiekjes in de soms knusse straatjes. Klaar met wandelen? Rust dan even uit langs de Rijn of neem een kijkje in de St. Lambertuskerk.

Medienhaven: Hip en Modern

De oude haven van Düsseldorf is hip en modern tegelijkertijd. In de Medienhaven kan je heerlijk eten, ontspannen en wandelen. Je treft hier een mix van moderne en oude gebouwen. De nieuwe architectuur vormt samen met de oude gebouwen een mooi geheel.


Ga naar de Medienhaven in Düsseldorf als je van een modern, hip en ontspannen sfeer houdt. Een drankje drinken of hapje eten langs de waterkant, waarna je weer terug wandelt langs de Rijnoever naar de Altstadt.

Stadsbrouwerijen: Altbier uit Düsseldorf!

Duitsland kent vele specialiteiten, zoals Bratwurst, Duitse biefstuk met ui en Schnitzel & Weizen. Ook mag je natuurlijk het Duitse bier niet onderschatten. Zo vind je in Düsseldorf verschillende stadsbrouwerijen, waaronder het Altbier uit Düsseldorf. Bezoek één van de terrasjes of cafétjes om deze lokale specialiteit te proeven.

Altbier, is het bier van Düsseldorf! Het wordt al eeuwen lang geproduceerd in de omgeving en wordt vandaag de dag nog steeds volgens streekrecept gebrouwen. Zelfs tegenwoordig is het Altbier uit Düsseldorf de populairste biersoort van de stad. De kleur varieert van kastanje tot donkerbruin met een alcoholpercentage van ongeveer 5 procent. Vanwege de hoge gisting en bereidingswijze ontstaat een heerlijk kruidig doch fris biertje.

Trein DuitslandTrein Düsseldorf