4 leuke bezienswaardigheden in Brussel

Deze stad met vele gezichten is zeer interessant. Brussel kent een bruisend nachtleven, maar is tevens de hoofdstad van Europa! Daarbij kent de stad lange winkelstraten, street-art, musea en imposante bezienswaardigheden. Bezoek de leuke bezienswaardigheden in Brussel en ga er een dagje op uit! Je kan hier heerlijk eten, bezichtigen of wandelen over één van de bekende wandelroutes door Brussel.

Wil je een dagje Brussel plannen? Reis met de trein naar Brussel. Dit kan eenvoudig per Thalys naar Brussel-Zuid of InterCity Brussel. Met een reistijd van 2.48 uur kom je aan in het centrum tegen een prijs van slechts 20 euro. Opstappen voor een directe trein kan in Nederland op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag HS en Breda.

Striproute: 50x street-art in Brussel

Deze bekende wandelroute duurt ongeveer 4 uur en heeft een afstand van 8,7 kilometer. De striproute beginpunt op het Centraal station en eindigt op de Grote Markt in Brussel. Zo zie je direct een groot deel van de stad en de meer dan 50 (muur) schilderingen van bekende stripfiguren als Suske en Wiske, Asterix en Obelix, Kuifje en Guust Flater. Geniet ook van deze prachtige schilderingen. Sinds 1993 starte de stad met het maken van deze kunstwerken. Elk jaar komen er een aantal bij en momenteel staat het aantal muurtekeningen langs de striproute in Brussel bijna op 60.

Atomium: Eiffeltoren van Brussel

Misschien wel het grootste atoom van de wereld. Ooit ontworpen voor de wereldtentoonstelling in 1858. Wat veel mensen niet weten is dat er bovenin het bouwwerk een restaurant is gevestigd. Een unieke plek om te eten! Ben je toch in de buurt van het Atomium? Mini Europe is een leuke bezienswaardigheid in Brussel. Deze tref je vlakbij het Atomium en is vergelijkbaar met Madurodam, maar dan met Europese high-lights.

Grote markt: Bekendste plein van Brussel

Aan de grote markt vind je gezellige zijstraatjes, terrasjes en prachtige panden. De historische en karakteristieke panden ken je van de foto’s en verdienen een moment van aandacht. Het bekendste gebouw aan de Grote Markt in Brussel is waarschijnlijk het Broodhuis en het stadhuis.

Even een hapje eten? Trek dan richting de Beenhouwersstraat (Rue des Bouchers). Dit is één van de bekendste straatjes van Brussel vol met traditionele restaurants.

Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

De Kathedraal van Sint Michiel en Sint Goedele is een fenomeen en dateert mogelijk uit de 10e eeuw. Tot op de dag van vandaag wordt de kathedraal gebruikt voor diensten, evenementen en zelfs concerten.

BONUS: Koninklijk Paleis in Brussel

Het Koninklijk Paleis in Brussel stamt uit 1826, maar er is in de loop der tijd veel aan veranderd. Meerdere koningen hebben in het paleis gewoond, waardoor aanpassingen en meubelstukken uit diverse periode zijn terug te vinden.

Trein BelgiëTrein Brussel