4 leuke bestemmingen in Duitsland

Zelfs als je denkt dat je heel Europa hebt gezien blijven diverse bestemmingen in Duitsland je nog steeds verbazen. Ontdek deze 4 leuke bestemmingen in Duitsland. Wij hebben 4 leuke steden in Duitsland geselecteerd die goed bereikbaar zijn met de trein.

De internationale trein is duurzaam, comfortabel en snel. Daarbij hoeft de trein ook helemaal niet duur te zijn. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro voor zowel de ICE International als de InterCity Berlijn.

Freiburg: Hoofdstad van het Zwarte Woud

Een prachtige locatie midden in het Zwarte Woud. Freiburg wordt gezien als de hoofdstad van het Zwarte Woud met ruim 200 duizend inwoners. Daarnaast is de regio rondom Freiburg bekend om haar streekwijnen. Klaar met het bezichtigen van deze prachtige Duitse bestemming? Dan is het Zwarte Woud zeker de moeite waard! Bekijk in het Zwarte Woud bezienswaardigheden als:

  • Triberger watervallen
  • Feldberg (1493 meter hoogte)
  • Hohenzollern kasteel bij Hechingen
  • Donau bron bij Donaueschingen
  • Pforzheim Wildpark

Vanuit Nederland rijdt er een directe ICE International naar Freiburg. De trein naar Freiburg rijdt met een totale reistijd van 5.51 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 39,90 euro, wanneer je 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt.

Hamburg: Metropool van Duitsland

Het metropool van Duitsland met ruim 1.8 miljoen inwoners. Bezoek zeker het imposante Rathaus aan de rand van de Altstadt (het oude gedeelte) en Neustadt (nieuwe gedeelte). De twee wijken zijn essentieel voor jouw stedentrip, waarin zich verschillende bezienswaardigheden bevinden. In de stadsgedeelten bevinden zich hotels, terrasjes en honderden winkels. De grootste winkelstraten zijn de Mönckebergstraβe en de Spitalerstraβe met winkels van grote merken.

Reis met de trein naar Hamburg met een reistijd van slechts 5.12 uur. Het eerste gedeelte van de reis wordt je per InterCity Berlijn naar Osnabruck Hbf gebracht. Daar stap je over op de regionale trein naar Hamburg Hbf. Treintickets naar Hamburg koop je vanaf 39 euro (2e klas) en 60 euro (1e klas).

Heidelberg: Schloss Heidelberg en universiteit

Deze sprookjesachtige bestemming in Duitsland zorgt voor schilderachtige foto’s. Op de bergwand bevind zich Schloss Heidelberg. Het kasteel werd gebouwd vanaf de 14e eeuw en was pas in de 17e eeuw voltooid. Aan de andere kant van rivier Neckar bevind zich het enorme studentencomplex. Een groot gedeelte van de inwoners in Heidelberg is student. De universiteit van Heidelberg is de oudste in Duitsland en heeft veel componisten en schrijvers geïnspireerd als William Turner, Goethe en Mark Twain.

Ook voor winkels kan je terecht in Heidelberg. De grootste winkelstraat in Heidelberg is autovrij en 1.6 kilometer lang. Met de trein naar Heidelberg is goed te doen. In slechts 4.36 uur wordt je met de ICE International en één overstap op station Mannheim naar Heidelberg Hbf gebracht.

München: Leuke bestemming in Duitsland

Een stad van wereldformaat is natuurlijk München. Bekend van het Oktoberfest, de marathon en kerstmarkten, maar heeft nog veel meer te bieden. Talloze winkels, terrasjes en bezienswaardigheden kunnen je het hele weekend vermaken.

Wanneer je met de trein naar München reist koop je een treinkaartje voor de ICE International. Deze internationale trein brengt je met maximaal comfort en een reistijd van 7.44 uur naar hartje centrum. Aan boord vind je een bistro, een panoramarijtuig en comfortabele stoelen. Boek een kaartje al voor 40 euro per enkele reis.

ICE internationalTrein Duitsland