4 leuke bestemmingen in Duitsland

Zelfs als je denkt dat je heel Europa hebt gezien blijven diverse bestemmingen in Duitsland je nog steeds verbazen. Ontdek deze 4 leuke bestemmingen in Duitsland. Wij hebben 4 leuke steden in Duitsland geselecteerd die goed bereikbaar zijn met de trein.

De internationale trein is duurzaam, comfortabel en snel. Daarbij hoeft de trein ook helemaal niet duur te zijn. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro voor zowel de ICE International als de InterCity Berlijn.

Freiburg: Hoofdstad van het Zwarte Woud

Een prachtige locatie midden in het Zwarte Woud. Freiburg wordt gezien als de hoofdstad van het Zwarte Woud met ruim 200 duizend inwoners. Daarnaast is de regio rondom Freiburg bekend om haar streekwijnen. Klaar met het bezichtigen van deze prachtige Duitse bestemming? Dan is het Zwarte Woud zeker de moeite waard! Bekijk in het Zwarte Woud bezienswaardigheden als:

  • Triberger watervallen
  • Feldberg (1493 meter hoogte)
  • Hohenzollern kasteel bij Hechingen
  • Donau bron bij Donaueschingen
  • Pforzheim Wildpark

Vanuit Nederland rijdt er een directe ICE International naar Freiburg. De trein naar Freiburg rijdt met een totale reistijd van 5.51 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 39,90 euro, wanneer je 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt.

Hamburg: Metropool van Duitsland

Het metropool van Duitsland met ruim 1.8 miljoen inwoners. Bezoek zeker het imposante Rathaus aan de rand van de Altstadt (het oude gedeelte) en Neustadt (nieuwe gedeelte). De twee wijken zijn essentieel voor jouw stedentrip, waarin zich verschillende bezienswaardigheden bevinden. In de stadsgedeelten bevinden zich hotels, terrasjes en honderden winkels. De grootste winkelstraten zijn de Mönckebergstraβe en de Spitalerstraβe met winkels van grote merken.

Reis met de trein naar Hamburg met een reistijd van slechts 5.12 uur. Het eerste gedeelte van de reis wordt je per InterCity Berlijn naar Osnabruck Hbf gebracht. Daar stap je over op de regionale trein naar Hamburg Hbf. Treintickets naar Hamburg koop je vanaf 39 euro (2e klas) en 60 euro (1e klas).

Heidelberg: Schloss Heidelberg en universiteit

Deze sprookjesachtige bestemming in Duitsland zorgt voor schilderachtige foto’s. Op de bergwand bevind zich Schloss Heidelberg. Het kasteel werd gebouwd vanaf de 14e eeuw en was pas in de 17e eeuw voltooid. Aan de andere kant van rivier Neckar bevind zich het enorme studentencomplex. Een groot gedeelte van de inwoners in Heidelberg is student. De universiteit van Heidelberg is de oudste in Duitsland en heeft veel componisten en schrijvers geïnspireerd als William Turner, Goethe en Mark Twain.

Ook voor winkels kan je terecht in Heidelberg. De grootste winkelstraat in Heidelberg is autovrij en 1.6 kilometer lang. Met de trein naar Heidelberg is goed te doen. In slechts 4.36 uur wordt je met de ICE International en één overstap op station Mannheim naar Heidelberg Hbf gebracht.

München: Leuke bestemming in Duitsland

Een stad van wereldformaat is natuurlijk München. Bekend van het Oktoberfest, de marathon en kerstmarkten, maar heeft nog veel meer te bieden. Talloze winkels, terrasjes en bezienswaardigheden kunnen je het hele weekend vermaken.

Wanneer je met de trein naar München reist koop je een treinkaartje voor de ICE International. Deze internationale trein brengt je met maximaal comfort en een reistijd van 7.44 uur naar hartje centrum. Aan boord vind je een bistro, een panoramarijtuig en comfortabele stoelen. Boek een kaartje al voor 40 euro per enkele reis.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest